Retailerul de modă rapidă Shein a depus în mod confidențial documentele pentru listarea la bursa din Londra, în timp ce listarea în SUA este blocată

Retailerul de modă rapidă Shein a depus în mod confidențial documentele pentru listarea la bursa din Londra, în timp ce listarea în SUA este blocată
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2024

Shein, gigantul de modă rapidă cu legături cu China, a depus în mod confidențial documentele pentru o ofertă publică inițială la Londra, deoarece se confruntă cu reacții adverse în SUA, a declarat pentru CNBC o persoană apropiată problemei, citată de CNBC.

Persoanei i s-a acordat anonimatul pentru a vorbi liber despre discuțiile care sunt private, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Forever 21 vrea să obțină concesii la chiriile magazinelor din Statele Unite, deoarece marca de modă rapidă se confruntă cu probleme financiare CITEȘTE ȘI Forever 21 vrea să obțină concesii la chiriile magazinelor din Statele Unite, deoarece marca de modă rapidă se confruntă cu probleme financiare
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Compania a depus în mod confidențial o ofertă publică inițială în SUA în noiembrie, dar a început să se uite către Londra după ce nu a reușit să câștige sprijinul parlamentarilor americani.

Aleșii din SUA și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la utilizarea muncii forțate în lanțul de aprovizionare al Shein și la utilizarea de către aceasta a unei scutiri de la legea fiscală din SUA, cunoscută sub numele de minimis.

Conform prevederii, pentru pachetele evaluate la mai puțin de 800 USD nu sunt percepute taxe de import și nu sunt supuse acelorași niveluri de supraveghere din partea autorităților vamale din SUA, care are sarcina de a verifica pachetele pentru a se asigura că articolele din regiunile interzise nu intră în țară.

Shein ar prefera totuși să se listeze la bursă în SUA, au declarat anterior persoane familiare cu problema, pentru CNBC, iar depunerea documentelor la Londra nu înseamnă că acolo va avea loc o oferăt publică inițială.

Shein a solicitat anterior aprobarea Chinei pentru a se lista la bursa din SUA. Nu este clar dacă Beijingul a aprobat listarea la Londra. Shein a refuzat să comenteze pentru CNBC.

Reuters a raportat pentru prima dată că Shein a depus documentele în mod confidențial la Londra. Shein, care a fost înființată în China, a făcut eforturi mari pentru a se impune ca o companie ”globală”, mutându-și sediul în Singapore în 2021. Cu toate acestea, marea majoritate a lanțului său de aprovizionare se află încă în China și faptul că trebuia să solicite aprobarea Beijingului pentru a deveni publică în SUA, înseamnă că autoritățile de reglementare o consideră o companie chineză – și ar putea exercita controlul asupra operațiunilor și datelor sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
shein
bursa
moda