Retailerii americani grăbesc importurile pentru sărbători, temându-se de greve și alte întreruperi

Retailerii americani grăbesc importurile pentru sărbători, temându-se de greve și alte întreruperi
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2024

Comercianții cu amănuntul alimentează o val de importuri de vară în Statele Unite, deoarece companiile se protejează împotriva unei posibile greve a lucrătorilor portuari și a întreruperilor de transporturi maritime în curs, din cauza atacurilor din Marea Roșie, înainte de un sezon de cumpărături de sărbători mai scurt, transmite Reuters.

Importurile de containere și tarifele de transport au crescut în iulie, semnalând un sezon de vârf mai timpuri decât de obicei pentru o industrie de transport maritim care se ocupă de aproximativ 80% din comerțul global, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Esprit închide toate magazinele din Germania și face concedieri CITEȘTE ȘI Esprit închide toate magazinele din Germania și face concedieri
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Luna iulie ar fi fost punctul culminant pentru comercianții cu amănuntul din SUA, care reprezintă aproximativ jumătate din aceaste tranzacții, iar august ar urma să fie aproape la fel de solidă, au spus analiștii.

Companiile care importă jucării, bunuri pentru casă și electronice de larg consum au prezentat promoții de sărbători pentru a capta clienții care fac cumpărături mai devreme în fiecare sezon.

”Comercianții cu amănuntul nu vor să fie prinși nepregătiți”, a declarat Jonathan Gold, vicepreședintele Federației Naționale de Retail (NRF) pentru lanțul de aprovizionare și politica vamală.

Mulți expeditori au accelerat comenzile de bunuri de sărbători, unii livrând articole de Crăciun încă din luna mai, a declarat Peter Sand, analist șef la platforma de prețuri Xeneta.

Afluxul nu este rezultatul cheltuielilor de consum, care au fost legate de inflația încăpățânată și ratele mari ale dobânzilor, au spus experții. Mai degrabă, este o măsură de precauție împotriva unei potențiale greve în porturile din SUA și a datei de Ziua Recunoștinței din 28 noiembrie, reducând sezonul de vârf de cumpărături și livrări până în Ajunul Crăciunului.

PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Co-fondator Joyard: La turistul român se vede creșterea nivelului de trai CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Co-fondator Joyard: La turistul român se vede creșterea nivelului de trai

În iulie, importurile de containere în SUA au înregistrat al treilea cel mai mare volum lunar înregistrat, în creștere cu 16,8% față de anul precedent, în parte datorită importurilor record din China, potrivit furnizorului de software pentru lanțul de aprovizionare Descartes.

Grupul de sisteme NRF, care este prezidat de CEO-ul companiei Walmart din SUA și include directorii executivi ai Target, Macy's și Saks în comitetul său executiv, a spus că se așteaptă la importuri puternice și în august.

Walmart, cel mai mare importator de containere din SUA, raportează câștiguri pentru al doilea trimestru pe 15 august.

Comercianții cu amănuntul sunt îngrijorați de o posibilă grevă pe 1 octombrie în porturile maritime care se întind din Maine până în Texas, după ce discuțiile dintre International Longshoremen's Association and the United States Maritime Alliance au stagnat.

Maersk a subliniat vineri consecințele unei eventuale perturbări din cauza grevei în porturile din SUA.

”În cazul în care se produce o oprire generală a activităților în Golful SUA și Coasta de Est din SUA, chiar și o oprire de o săptămână ar necesit apoi 4-6 săptămâni pentru o redresare, cu restanțe semnificative și întârzieri  care se vor agrava pe zi ce trece”, a spus Maersk într-o actualizare a pieței din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
retaileri
sua
importuri