Rata anuală a inflației a coborât la 2,2% în luna octombrie

Rata anuală a inflației a coborât la 2,2% în luna octombrie
scris 11 nov 2020

Rata anuală a inflației a coborât la 2,2% în luna octombrie a acestui an, de la 2,5% în septembrie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,34%, serviciile cu 2,85%, iar mărfurile nealimentare cu 0,60%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

"Prețurile de consum în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, au crescut cu 2,2%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC) este 1,8%. Rata medie a prețurilor de consum în ultimele 12 luni (noiembrie 2019 - octombrie 2020) față de precedentele 12 luni (noiembrie 2018 - octombrie 2019), calculată pe baza IPC, este 2,9%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,7%", se arată în comunicatul INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Noul CEO al Renault, de la care se așteaptă un plan salvator, anunță primele măsuri, inclusiv pentru Dacia. Anularea unor modele în dezvoltare și introducerea altora noi. \ CITEȘTE ȘI Noul CEO al Renault, de la care se așteaptă un plan salvator, anunță primele măsuri, inclusiv pentru Dacia. Anularea unor modele în dezvoltare și introducerea altora noi. "Vom diferenția mai mult Renault de Dacia. Referința Dacia este Citroen!"
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Rata anuală a inflației IPC pentru sfârșitul anului curent și al anului viitor este prognozată la 2,7% și, respectiv, la 2,5%, potrivit Raportului asupra inflației publicat de Banca Națională a României, scrie Agerpres.

"Contribuția estimată a modificării impozitelor indirecte este de 0,2 puncte procentuale la sfârșitul anului curent și de 0,4 puncte procentuale la finele celui viitor. Rata medie anuală a inflației IPC își va continua parcursul descendent din prima jumătate a anului curent, dar într-un ritm mai atenuat, fiind anticipată să atingă 2,5% la orizontul proiecției, trimestrul II 2022", se menționează în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
ins