Proprietarii producătorului de lactate Artesana vor să iasă pe bursă pentru a ridica o nouă fabrică

Proprietarii producătorului de lactate Artesana vor să iasă pe bursă pentru a ridica o nouă fabrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2019

Proprietarii fabricii de produse lactate Artesana din Tecuci, Alina și Daniel Donici, vor să iasă anul viitor pe piața de capital cu o emisiune de obligațiuni, pentru a obține finanțare cu care să ridice o nouă fabrică, investiție ce s-ar ridica la cel puțin 2 milioane de euro.

"Pentru anul viitor avem în plan o nouă fabrică, însemnând minimum 2 milioane de euro, pentru care intenționăm să apelăm la bursă, cel mai probabil o emisiune de obligațiuni”, spune Daniel Donici.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO IKEA înlătură \ CITEȘTE ȘI FOTO IKEA înlătură "misterul" și anunță când deschide magazinul nr 2 din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de euro, iar în ceea ce privește estimările pentru anul în curs, managementul a prognozat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro.

”Cele mai mari creșteri au fost înregistrate la vânzarea produselor din lapte de capră, în medie de 6 ori mai multe iaurturi de băut și, în medie, de 2 ori mai multe iaurturi la borcan, simple sau cu probiotice. De asemenea, vânzările la smântână s-au dublat, iar la restul articolelor am avut creșteri cuprinse între 30-80%”, spune Alina Donici, partener fondator la Artesana.

Pe partea de acidofile (iaurt, sana, kefir, smântână), Artesana a înregistrat o creștere de 74% în volum (unități vândute) în 2018 față de 2017. 

Investiția inițială în fabrica de lactate Artesana din Tecuci a fost de peste 1 milion de euro, din care 250.000 euro obținuți din fonduri europene și restul credite bancare. De-a lungul celor 7 ani de la deschidere, împliniți anul acesta în primăvară, Alina și Daniel Donici au investit încă aproximativ 1 milion de euro, din profit, credite bancare și leasing-uri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
artesana
produse lactate
daniel donici
iaurt