Produse tradiționale din Tulcea, preparate într-o fabrică nouă în Jurilovca

Produse tradiționale din Tulcea, preparate într-o fabrică nouă în Jurilovca
scris 4 apr 2023

La Jurilovca funcționează, începând din luna februarie, o nouă fabrică de produse din pește, investiția fiind realizată de societatea care deține stațiunea Gura Portiței și susținută financiar prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM).

Juristul firmei, Gabriel Dițu, a declarat că linia de producție a costat 1 milion de euro, sunt șase angajați, iar rețetele produselor din pește realizate aparțin personalului angajat, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Lidl iși extinde masiv afacerea digitală, zeci de milioane euro vin de la statul german CITEȘTE ȘI Lidl iși extinde masiv afacerea digitală, zeci de milioane euro vin de la statul german
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Sunt produse prăjite și marinate din plătică, din caras, sărmăluțe din pește în foi de viță, în foi de varză, chiftele și alte preparate din carne tocată de pește. În februarie am început producția, am stabilit etichete, ambalajul și încercăm să ieșim și pe piață, să ne vindem producția", a menționat Dițu.

El a mai spus că ideea înființării acestei linii de producție a apărut încă din anul 2017, atunci când în stațiunea de la Gura Portiței s-a constatat că spațiul din bucătărie este insuficient pentru a face toate produsele pentru clienți.

"Avem deocamdată șase femei lipovence autentice angajate, iar produsele sunt după rețetele lor. Practic, noi doar ne-am asigurat că respectăm normele. Următorul pas ar fi să mergem la Ministerul Agriculturii, iar pe unele dintre ele să le atestăm, pentru că merită efortul. Altele sunt deja atestate de alți producători de anvergură din județ", a afirmat Gabriel Dițu.

Reprezentantul societății a recunoscut că în momentul de față piscicultura în zonă este în declin și a adăugat că acum predomină peștele de calitate inferioară.

"Să știți că din babușcă, spre exemplu, faci foarte multe preparate bune, doar că ea are multe oase. Dacă știi s-o gătești, s-o marinezi, spre exemplu, așa cum trebuie, o mănânci cu oase, ca și cum alea n-ar mai exista. Ea e foarte bună. Poți să faci ceva de calitate și din ceva mai puțin bun", a mai spus Dițu.

Potrivit acestuia, 50% din bugetul investiției a fost asigurat din fonduri proprii.

Încă din perioada comunismului, comuna Jurilovca a fost recunoscută drept un centru piscicol important, în zonă aflându-se sediul celei mai mari întreprinderi piscicole din Deltă și zona lagunară. În ultimii 30 de ani, au mai existat încercări de a realiza investiții în fabrici din produse de pește, însă liniile de producție nu au avut o activitate îndelungată.

viewscnt
Afla mai multe despre
peste
tulcea