McDonald’s anunță un declin surprinzător

McDonald’s anunță  un declin surprinzător
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2024

Lanțul de restaurante de tip fast-food McDonald's a raportat un declin surprinzător al vânzărilor trimestriale, consumatorii afectați de inflația ridicată preferând să mănânce acasă, în urma prețurilor mai ridicate ale meniurilor, transmit DPA și Reuters.

Vânzările globale au scăzut cu 1% în trimestrul doi din 2024, primul declin în ultimele 13 trimestre, în timp ce analiștii se așteptau la o creștere de 0,53%, conform datelor LSEG. Inflația persistentă a forțat consumatorii cu venituri mai scăzute să prefere opțiunile alimentare mai accesibile de acasă, ceea ce a determinat lanțurile de restaurante de tip fast-food, inclusiv McDonald’s și Burger King, să lanseze mai multe oferte accesibile pentru a-și majora vânzările, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO România - deficit de milioane carcase de porc CITEȘTE ȘI VIDEO România - deficit de milioane carcase de porc
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Totuși, compania americană nu și-a modificat previziunile privind marja de profit în 2024, în segmentul mediu-superior de 40%, și a păstrat bugetul pentru cheltuieli de capital la 2,7 miliarde de dolari. Mai mult de jumătate din sumă va fi alocată deschiderii de noi restaurante în SUA și pe plan global.

După ce în 25 iunie McDonald’s a lansat meniul de cinci dolari, compania a decis să-l extindă și pe parcursul lunii august în majoritatea locațiilor din SUA.

China lovește gigantul de lux LVMH CITEȘTE ȘI China lovește gigantul de lux LVMH

„Cea mai mare lovitură pentru McDonald’s a fost reprezentată de consumatorii cu venituri mai scăzute care și-au redus vizitele mai mult decât în timpul altor perioade dificile din punct de vedere economic”, a apreciat analistul Brian Yarbrough de la firma Edward Jones.

Anul acesta, acțiunile McDonald’s au scăzut cu 15%, iar luni înregistrau un ușor avans în predeschiderea Bursei de la New York.

FOTO LPP deschide al doilea depozit din România dedicat vânzărilor online CITEȘTE ȘI FOTO LPP deschide al doilea depozit din România dedicat vânzărilor online

Câștigurile companiei au totalizat 2,022 de miliarde de dolari, sau 2,80 de dolari pe acțiune, în trimestrul doi din 2024, față de 2,31 de miliarde de dolari, sau 3,15 dolari pe acțiune, în perioada similară din 2023. Veniturile s-au situat la 6,490 de miliarde de dolari, față de 6,498 de miliarde de dolari în trimestrul doi din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
restaurant