McDonald's a pierdut dreptul de marcă înregistrată în UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului "Big Mac"

McDonald's a pierdut dreptul de marcă înregistrată în UE pentru sortimentele cu pui ale celebrului "Big Mac"
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

Lanțul american de restaurante de tip fast-food McDonald's nu are dreptul de a utiliza termenul "Big Mac" pentru produsele din pui precum burgeri de pui, a decis miercuri justiția europeană, dând câștig de cauză lanțului irlandez de restaurante Supermac într-o dispută de lungă durată privind dreptul de proprietate intelectuală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Hotărârea Tribunalului General al Curții de Justiție a Uniunii Europene s-a concentrat pe încercarea din 2017 a lanțului irlandez de restaurante Supermac de a revoca utilizarea de către McDonald's a numelui "Big Mac", pe care compania americană l-a înregistrat în 1996, pentru produsele din carne de pui și serviciile oferite în restaurante.

Piața auto din SUA înregistrează o creștere puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI Piața auto din SUA înregistrează o creștere puternică a vânzărilor

Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a respins solicitarea formulată de Supermac de revocare și a confirmat utilizarea de către McDonald's a termenului "Big Mac" pentru sendvișurile din carne și pui, astfel că firma irlandeză a decis să conteste această decizie, scrie Agerpres.

Tribunalul General al CJUE a respins argumentele McDonald's și a anulat și modificat, parțial, decizia EUIPO.

"McDonald's a pierdut dreptul de marcă înregistrată UE pentru Big Mac cu privire la produsele din carne de pasăre. McDonald's nu a dovedit o utilizare adevărată pentru o perioadă continuă de cinci ani în Uniunea Europeană, în legătură cu anumite bunuri și servicii", au decis judecătorii de la CJUE.

Decizia Tribunalului General poate fi contestată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, instanța juridică supremă din Uniunea Europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
big mac