Gigantul american din domeniul cofetăriilor Mars va cumpăra Hotel Chocolat, producător britanic de ciocolată și cultivator de cacao, cu 534 de milioane de lire sterline, pentru a ajuta compania britanică să se extindă în străinătate.
Hotel Chocolat a calculat că această tranzacție va permite brandului să „crească mai mult și mai repede”, scrie news24.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Știm că brandul nostru rezonează cu consumatorii de peste hotare, dar provocările operaționale ale lanțului de aprovizionare ne-au împiedicat”, a declarat directorul executiv al Hotel Chocolat, Angus Thirlwell.
Compania are sediul în cea mai mare parte în Marea Britanie, cu 124 de magazine, dar și spații de vânzare în străinătate.
„Prin parteneriatul cu Mars, putem să ne dezvoltăm prezența internațională mult mai rapid, folosind abilitățile, expertiza și capacitățile lor”, spune Thirlwell.
În urma anunțului tranzacției, prețul acțiunilor retailerului a crescut cu peste 160%, ajungând la 365,21 lire sterline.
Expansiunea Hotel Chocolat în străinătate a fost costisitoare și problematică.
În septembrie anul trecut, a anunțat închiderea celor cinci magazine din SUA, cu un cost de 3,5 milioane de lire sterline, dar continuă să vândă online, concentrându-se pe ciocolata caldă Velvetiser.
CITEȘTE ȘI VIDEO Primul tronson din autostrada de centură A0 care va fi deschis. Cum arată acum lotul finalizat de UmbrărescuLa începutul acestui an, a anunțat un joint venture în Japonia cu Eat Creator Corporation din Tokyo pentru a înființa 21 de magazine Hotel Chocolat, după ce prima afacere a eșuat.
Anterior, a avut un parteneriat cu Chris Horobin, fostul șef al QVC Japonia, pentru a deschide magazine în această țară. Cu toate acestea, această afacere s-a încheiat și a dus la anularea de către Hotel Chocolat a aproape 22 de milioane de lire sterline.
Compania deține acum o participație de 20% în asocierea cu Eat Creator și va primi redevențe din această afacere.
De asemenea, deține o proprietate în Saint Lucia, care are o fermă de 140 de acri care produce cacao ecologică și unde compania operează hotelul Rabot.
În cele mai recente rezultate ale sale, Hotel Chocolat a dezvăluit cheltuieli de depreciere a proprietății din cauza „perturbărilor continue ale Covid-19, în condițiile în care numărul de vizitatori pe insulă nu a revenit la nivelurile anterioare pandemiei”.
Compania are, de asemenea, magazine în Irlanda și Gibraltar.