Mars ar putea plăti aproape 30 miliarde de dolari pentru preluarea producătorului Pringles

Mars ar putea plăti aproape 30 miliarde de dolari pentru preluarea producătorului Pringles
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Producătorul de dulciuri Mars, care deține mărcile M&M și Snickers, este aproape de achiziționarea Kellanova, producătorul snack-urilor Cheez-It și Pringles, pentru aproape 30 de miliarde de dolari, în numerar, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Mars ar urma să plătească 83,50 dolari pe acțiune pentru Kellanova, iar tranzacția ar urma să fie anunțată în cursul zilei de miercuri, adaugă sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Auchan extinde în România noul concept de magazin CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Auchan extinde în România noul concept de magazin
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Oferta reprezintă o primă de aproape 33% față de prețul acțiunilor Kellanova la închiderea ședinței bursiere din 2 august, înainte ca Reuters să anunțe pentru prima dată că Mars explorează un acord cu Kellanova. În predeschiderea ședinței bursiere de la New York, acțiunile companiei înregistrau un avans de 8%, la 80,54 dolari, scrie Agerpres.

Reprezentanții Kellanova și Mars nu au răspuns imediat solicitărilor de comenta.

Potențiala preluare a Kellanova ar fi cea mai mare achiziție a Mars, după ce în 2008 a cumpărat Wrigley, pentru 23 miliarde de dolari.

În ultimii ani a sporit numărul tranzacțiilor în sectorul produselor alimentare ambalate, companiile căutând să atenueze impactul inflației, în timp ce medicamentele pentru slăbit au afectat cererea. Între 2019 și 2023 prețurile alimentelor au crescut cu 25%, un ritm mai rapid decât în cazul altor bunuri de consum și servicii, conform statisticilor Departamentului Agriculturii din SUA.

Kellanova își fabrică produsele în 21 de țări și le distribuie în peste 180 de state.

viewscnt
Afla mai multe despre
pringles
mars