Lanțul de restaurante „La Plăcinte”, lansat în 1999 în Republica Moldova și intrat pe piața românească în 2013, a renunțat la municipiul Brașov, închizându-și localul și retrăgându-se de pe această piață. Compania a închis un restaurant și în București.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
La acest moment, compania deține 10 unități în țară, dintre care 7 în București (față de 8 în vara acestui an) și câte 1 restaurant în Sibiu, Ploiești și Iași.
Profit.ro a anunțat anterior că lanțul de restaurante „La Plăcinte” a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei, cu o creștere de 14% față de anul precedent, și a redus din pierderi, pentru prima dată după 2014.
Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI
Pierderile companiei care operează „La Plăcinte”, Andy’s Pizza, au totalizat anul trecut 1,5 milioane lei, cu 0,3% mai puțin față de 2015, când a raportat pierderi de 2,2 milioane de lei. În 2014, Andy’s Pizza a avut pierderi de 2,1 milioane de lei și a raportat o cifră de afaceri de 8 milioane de lei.
Anul trecut, compania avea 280 de angajați, cu 14 mai mulți față de 2015 și cu 193 mai mulți față de 2014.
CITEȘTE ȘI Proprietar de restaurant de la mare: peste 80% din localurile de pe litoral au în meniu pește din Mediterană, nu din Marea NeagrăContactați de Profit.ro, reprezentanții Andy’s Pizza nu au transmis un punct de vedere până la ora publicării.
Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a apărut în 1999 în Republica Moldova și a intrat pe piața locală în 2013, adus de antreprenorul moldovean Andrei Tranga. În acel an de debut, compania a avut o cifră de afaceri de până în 1 milion de lei, pierderi de peste 800.000 de lei și doar 10 angajați.