JTI România a anunțat miercuri extinderea rețelei de distribuție a țigaretelor electronice Logic Compact în alte 12 orașe din țară, după ce produsul a fost lansat în ianuarie, într-o serie de magazine din București și online. Începând cu luna iunie, țigaretele electronice din portofoliul JTI România sunt disponibile în circa 1.200 puncte de vânzare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Iași, Craiova, Oradea, Sibiu, Brașov, Bacău, Galați, Brăila și Ploiești.
Spre deosebire de principalii săi concurenți, British American Tobacco (BAT) și Philip Morris, care au investit în ultimii ani în producerea de dispozitive de încălzit tutun, Japan American Tobacco (JTI) s-a concentrat pe țigaretele electronice.
“Produsele cu potențial de risc redus reprezintă o oportunitate pentru noi toți. Ne-am îndreptat în această direcție, vrem să investim și să dezvoltăm acest segment și de aceea am lansat Logic Compact în urmă cu jumătate de an. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute până acum de Logic Compact. Țigareta electronică din portofoliul JTI a fost foarte bine primită de consumatorii adulți, așadar am decis să extindem rețeaua de distribuție a Logic Compact în alte 12 mari orașe, în afară de București. Vom continua să creștem brandul și să investim în această categorie”, a declarat Mark Rock, General Manager JTI România, Moldova și Bulgaria.
România a fost a doua țară, după Marea Britanie, în care JTI a lansat Logic Compact. În prezent, produsul este deja disponibil în 12 țări.
Logic Compact este un dispozitiv de tip „închis”, cu capsule care se înlocuiesc. Produsul este disponibil în trei culori metalizate (gri, albastru, roz auriu). Capsula se atașează magnetic la dispozitiv, la fel ca un încărcător de baterie. Lichidul cu nicotină din capsulele Logic Compact, produs în Uniunea Europeană, va avea patru arome: tutun, mentol, fructe de pădure și cireșe (tobacco, menthol, berry mint, cherry).
CITEȘTE ȘI FOTO Un youtuber influent din Spania, condamnat la închisoare după ce a umilit un cerșetor român cu biscuiți umpluți cu pastă de dințiCompania face trimitere și la un raport al Ministerului Sănătății din Marea Britanie, “care a confirmat, pe baza dovezilor științifice disponibile, că țigaretele electronice au un potențial de risc redus”.
Philip Morris a lansat la finalul anului 2015 în România dispozitivul cu tutun încălzit IQOS, în prezent la fabrica de la Otopeni, în retehnologizarea căreia a investit aproape jumătate de miliard de euro, fiind produse rezerve pentru acesta, care sunt exportate în Europa. La finalul anului trecut, PMI a lansat o nouă versiune a IQOS, produs care nu generează fum.
Și BAT a intrat pe piața autohtonă cu un dispozitiv de încălzit tutunul, glo™, România fiind prima țară europeană în care acest produs a fost lansat. BAT a început deja, în vara anului trecut, la Ploiești, producția consumabilelor de tutun pentru glo™, denumite Neostiks, cu intenția de a exporta 85% din volum. Investiția pe următorii 5 ani în România a BAT este estimată a fi de aproximativ 800 milioane de euro.