Restaurantul “Templul Soarelui” din București a fost închis temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au descoperit mai multe nereguli, printre care faptul că unitatea funcționa fără autorizații, erau folosite produse alimentare nesigure, iar în incintă au fost găsiți gândaci, vii și morți.
Comisarii ANPC au anunțat, joi, că reprezentanții Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor au făcut verificări la SC Revers Quantum SRL, deținătoarea restaurantului ”Templul Soarelui” din Sectorul 2 al Capitalei, scrie News.ro
“Cum se spune în chineză «jeg»? Dar gândacii sunt împărțiți pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la «Templul Soarelui APUNE» să ne explice!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Comisarii ANPC sppun că au găsit mai multe nereguli, printre care: utilizarea unor produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; folosirea unor spații de ventilație neigienizate, cu acumulări de grăsime în strat grosier; folosirea unor spații de lucru insalubre, cu pereți cu vopsea exfoliată, pavimente discontinuu cu plăci de gresie sparte; prezența gândacilor vii și morți în incintă; folosirea unor frigidere neigienizate cu rugină și cu chedere rupte.
De asemenea, echipele de control mai spus că au constatat utilizarea unor materii prime cu modificări organoleptice; folosirea unor coșuri de gunoi fără capac și a unor ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură; nerespectarea vecinătățillor la depozitarea alimentelor; utilizarea unor hote cu acumulări de grăsime în strat grosier; lipsa autorizațiilor emise de primărie, ISU, DSP.
Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficiențelor și a primit o amendă de 10.000 de lei.