Bosch semnează cea mai mare afacere din istoria sa

Bosch semnează cea mai mare afacere din istoria sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2024

Gigantul german din domeniul ingineriei Robert Bosch a convenit să achiziționeze divizia de încălzire și aer condiționat de la Johnson Controls, pentru 8,1 miliarde de dolari, în cea mai mare afacere din istorie a companiei, în timp ce încearcă să se extindă în SUA și Asia.

Ca parte a acordului, Bosch va dobândi proprietatea deplină a joint venture-ului Johnson Controls pentru aer condiționat cu Hitachi, inclusiv pachetul de 40% al producătorului japonez. Toate părțile au semnat acorduri obligatorii, iar tranzacția este de așteptat să se încheie în 12 luni, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent a fost anunțat că Bosch ia în considerare să facă o ofertă și producătorului american de electrocasnice Whirlpool, pentru a-și spori prezența pe piața aparatelor de uz casnic.

Louis Vuitton, retragere cu scuze după ce a fost acuzată că ar fi copiat ia românească. Bluza era vândută cu mii de euro CITEȘTE ȘI Louis Vuitton, retragere cu scuze după ce a fost acuzată că ar fi copiat ia românească. Bluza era vândută cu mii de euro

Este un moment în care Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, este interesat de achiziții pentru a-și extinde subsidiara ce produce electrocasnice mari.

Șeful Bosch, Stefan Hartung, declara în luna mai că firma caută achiziții de preluare de mărime mare și nu exclude intrarea într-o nouă zonă de afaceri sau un acord global. Luna aceasta, el le-a spus jurnaliștilor că ar putea fi listate unele divizii, în condițiile în care Bosch explorează opțiuni de finanțare pentru tranzacții.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
johnson