Aproximativ unul din patru locuitori (27%) ai UE consuma în 2017 fructe cel puțin de două ori pe zi, în timp ce 37% consumau o dată pe zi și restul de 36% mâncau fructe mai rar sau deloc în timpul unei săptămâni obișnuite, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Comparativ cu consumul de fructe, un procent ușor mai mic (23%) al populației UE consuma legume cel puțin de două ori pe zi, și un procent ușor mai ridicat (40%) o dată pe zi, scrie Agerpres.
În rândul statelor membre, mai puțin de 45% din populație consumă zilnic fructe: Letonia (35%), Bulgaria și Lituania (ambele cu 37%), Ungaria (40%) și România (42%). În schimb, consumul de fructe zilnic este cel mai răspândit în Italia (85%) și Portugalia (81%).
În cazul legumelor, în cinci state membre sub 50% din populație consuma zilnic legume: Ungaria (30%), România (41%), Letonia (44%), Lituania și Bulgaria (ambele cu 45%).