Afaceri în creștere pentru Bergenbier: Așa cum era de așteptat, am navigat în continuare în ape tulburi

Afaceri în creștere pentru Bergenbier: Așa cum era de așteptat, am navigat în continuare în ape tulburi
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Bergenbier, parte a grupului Molson Coors Beverage Company, unul dintre cei mai importanți producători de bere din România, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 907 milioane de lei, în creștere cu aproape 14% față de anul anterior. 

„Pentru noi, anul 2023 reprezintă încă o validare că strategia companiei, revizuită și amplificată începând cu anul 2020,  funcționează într-un mod sustenabil. Am experimentat trei ani consecutivi de creștere solidă a cifrei de afaceri, în medie cu peste 10% an de an. Suntem încrezători că am făcut un pas semnificativ în consolidarea poziției în piața berii din România. În ciuda factorilor externi, am continuat să investim în multiple linii din business”, spune Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A.

Urmărește-ne și pe Google News
România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat. Românii au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe „bule” CITEȘTE ȘI România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat. Românii au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe „bule”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Așa cum era de așteptat și în 2023 am navigat în ape tulburi, cu multiple provocări externe, cum ar fi o inflație ce s-a menținut ridicată, cu impact direct asupra puterii de cumpărare a consumatorilor, precum și noi creșteri ale accizei. Acest mediu ne-a împins să ne reinventăm în permanență, să gestionăm eficient costurile de producție și administrative, să găsim soluții rapide și astfel ne-am îndeplinit obiectivele financiare, începând cu depășirea pragului de 900 milioane de lei pentru cifra de afaceri”, a adăugat Alexandru Nomicos, Director Financiar al companiei.

Conform datelor publicate de Asociația Berarii României, piața berii a scăzut cu 5% în anul 2023, raportat la anul anterior, ajungând la un volum de 15 milioane de hectolitri.

Altex se împrumută din nou de la BERD, acum pentru un nou depozit lângă București CITEȘTE ȘI Altex se împrumută din nou de la BERD, acum pentru un nou depozit lângă București

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu.

Bergenbier S.A. are o fabrică la Ploiești și o rețea de distribuție națională. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Caraiman, Fresh, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, Corona, precum și berea albă germană nefiltrată Frazinskaner. De asemenea, compania are din 2023 în portofoliu și variantele 0.0% alcool pentru Stella Artois și Staropramen.

viewscnt
Afla mai multe despre
bergenbier
bere