Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în primele trei luni ale anului, față de perioada similară a anului 2023, ca serie brută, cu 7,1%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 7,1%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de construcții noi (-9%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-6,7%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 6,7%. Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidențiale (-34,1%) și la clădirile nerezidențiale (-1,6%). Construcțiile inginerești au crescut cu 6,8%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
HARTĂ Două sate din România unde prețurile caselor sunt mai mari decât în București. Zona periurbană a devenit o alternativă tentantă pentru cumpărătorii din marile orașe CITEȘTE ȘI HARTĂ Două sate din România unde prețurile caselor sunt mai mari decât în București. Zona periurbană a devenit o alternativă tentantă pentru cumpărătorii din marile orașe
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 7,9%, scrie News.ro.

Lucrările de construcții noi și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 10,8%, respectiv cu 1,7%.

Lucrările de reparații capitale au crescut cu 9,1%. Pe obiecte de construcții,s-a înregistrat scădere la clădirile rezidențiale (-31,8%).

Construcțiile inginerești și clădirile nerezidențiale au crescut cu 9,2%, respectiv cu 1,5%.

MARTIE 2024 COMPARATIV CU FEBRUARIE 2024

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 43,7%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+51,7%), lucrările de construcții noi (+43,5%) și la lucrările de reparații capitale (+29,3%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri astfel: lucrările de construcții inginerești (+58,2%), clădirile rezidențiale (+46,5%) și la clădirile nerezidențiale (+20,2%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,1%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+13,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+1,7%).

Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 11%.

FOTO Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene CITEȘTE ȘI FOTO Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+11%) și la clădirile rezidențiale (+6,3%).

Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 10,4%.

MARTIE 2024 COMPARATIV CU MARTIE 2023

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 3,5%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente (-7,3%) și la lucrările de construcții noi (-3,5%).

Lucrările de reparații capitale au crescut cu 6,3%. Pe obiecte de construcții, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidențiale (-24,7%) și la clădirile nerezidențiale (-10,2%).

Construcțiile inginerești au crescut cu 13,7%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, pe total, cu 1,2%. Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (-8,1%) și la lucrările de construcții noi (-0,1%).

Lucrările de reparații capitale au crescut cu 11,4%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale (-22,8%) și la clădirile nerezidențiale (-7%). Construcțiile inginerești au crescut cu 17,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins