Videoconferința Profit.ro - IMM-urile în criză. Crudu, BICO Industries: Am decis că, în această perioadă de criză, cea mai bună măsură este să nu mai solicităm credite de la bănci

Videoconferința Profit.ro - IMM-urile în criză. Crudu, BICO Industries: Am decis că, în această perioadă de criză, cea mai bună măsură este să nu mai solicităm credite de la bănci
scris 12 nov 2020

Compania BICO Industries, cel mai mare producător român de armături din fibră de sticlă pentru piața construcțiilor, renunță la accesarea de credite bancare pe perioada pandemiei, ca o măsură strategică, și își bazează dezvoltarea pe fonduri europene și pe parteneriatul cu ROCA Investments, a arătat Laurența Crudu, directorul general al companiei, în cadrul videoconferinței Profit.ro „IMM-urile în criză“.

Videoconferința, transmisă inclusiv de către postul de televiziune Profit TV, este organizată cu sprijinul UniCredit Bank ca partener principal, Roca Investments, CEC Bank și Raiffeisen Bank

„Am decis că, în această perioadă de criză, cea mai bună măsură este să nu mai solicităm credite de la bănci, nici pentru leasing-uri. Chiar am reușit să închidem unele credite. Cel mai semnificativ pentru dezvoltarea BICO Industries este parteneriatul cu ROCA Investments. În ultimii ani, am fost cu ochii în piață să ne asociem cu un investitor care să ne aducă un «input» de capital, pentru a crește accelerat. Criza ne-a mobilizat și mai mult, astfel încât la jumătatea acestui an am bătut palma cu ROCA“, a menționat Laurența Crudu.

Urmărește-ne și pe Google News

În vara acestui an, Platforma Roca a intrat în acționariatul BICO Industries, producător de plasă din fibră de sticlă, cu o participație de 30%.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ea a anunțat că, la începutul acestui an, BICO avea depusă o cerere de finanțare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru un proiect de circa 1,7 milioane euro, iar acum o săptămână a mai depus o cerere pentru un proiect în valoare de 6 milioane de euro.

EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro

„În perioada 2014-2018, am mai beneficiat de finanțare europeană pentru alte 3 proiecte, care ne-au ajutat să implementăm un ERP (Enterprise Resource Planning) pe sistem IT și să ne lărgim portofoliul de produse prin tehnologii de ultimă generație. Tot cu fonduri europene, în colaborare cu Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, suntem în curs de finalizare a unei teme de cercetare ce vizează realizarea unui utilaj pe baza de plasmă, un prototip, destinat valorificării deșeului tehnologic ce rezultă din producția noastră pe bază de fibră de sticlă“, a mai spus managerul.

Producția de materiale pentru constucții a fost mai puțin afectată de pandemie anul acesta, lucru care a permis o menținere a vânzărilor BICO la nivelul anului 2019, ca medie lunară, după ce luna aprilie producția a fost oprită.

„Furnizorii externi au răspuns cu ușurință solicitării noastre de a reduce prețurile. Vânzările de anul acesta au fost ușor descendente la export. Am continuat proiectele de dezvoltare și am inițiat altele noi. Am accesat fonduri europene nerambursabile și credite garantate de stat, cum este IMM Invest, pentru dezvoltare tehnologică, pentru extinderea spațiilor și a capacităților de producție. În domeniul construcțiilor, unda de șoc a crizei se va propaga după criza sanitară. Vom fi în pas cu criza economică“, a menționat Laurența Crudu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bico industries
roca investments
credite
fibra de sticla