Directorul adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Edmond Niculușcă, anunță intenția de a realiza un Registru Municipal al Imobilelor Vulnerabile Seismic în decurs de doi-trei ani.
Într-o postare pe Facebook, acesta precizează că a demarat la Administrația pentru Consolidări realizarea metodologiei primului Registru Municipal al Imobilelor Vulnerabile Seismic, scrie Agerpres.
"Scopul acestui Registru este de a determina într-un timp relativ scurt (2-3 ani), fără costuri uriașe pentru municipalitate, care sunt clădirile vulnerabile care pot suferi avarii structurale grave în cazul unui cutremur de la nivelul întregului București. Acest registru ne va ajuta să prioritizăm evaluările care necesită expertize în vederea consolidării", explică Niculușcă demersul său.
Potrivit acestuia, vor exista două etape:
- imobilele ante și interbelice din centrul Capitalei;
- imobilele socialiste, construite ante 1977, din toate cartierele Bucureștiului.
"În acest moment, expertizele acoperă doar 2% dintre imobilele din București, dar se estimează că peste 25.000 de clădiri din oraș ar putea fi vulnerabile. Registrul va ajuta la realizarea unei Strategii de consolidare pe termen lung a clădirilor vulnerabile și un Plan Intens de Consolidare, care trebuie să cuprindă măsuri urgente și consecvente", mai spune Niculușcă.