Operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, controlat de stat prin Secretariatul General al Guvernului (SGG) cu 58,7% din acțiuni, a solicitat oferte în piață pentru a închiria sau cumpăra un spațiu de birouri în București în care să încapă circa 400 de salariați și are în vedere încheierea unei eventuale tranzacții în acest sens în vara acestui an.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Astfel, compania națională de transport al energiei are nevoie de un spațiu de birouri cu suprafață de 8.000 – 9.000 metri pătrați, pentru circa 400 de persoane. Spațiul trebuie să fie compact, pe etaje dispuse consecutiv.
Transelectrica vrea un imobil situat într-una din zonele A sau B ale Capitalei, cu vizibilitate bună, accesibil atât cu mașina, cât și cu transportul în comun, respectiv situat la cel mult 600 de metri de o stație de metrou și 500 de metri de alt mijloc de transport.
CITEȘTE ȘI Peste 100 de miliardari pleacă la DavosCompania a cerut atât oferte de închiriere, cât și de vânzare. În varianta închirierii, Transelectrica vizează încheierea unui contract pe 5 ani, solicitând ca imobilele care i se vor propune să fie disponibile începând din perioada iulie-august 2020.
Transelectrica își are de 10 ani sediul central în clădirea Platinum Center din zona Pieței Unirii, unde a închiriat circa jumătate din imobil, respectiv aproximativ 6.700 mp, contractul urmând să expire în toamnă. Anterior, operatorul a "locuit" în Millenium Business Center de lângă Biserica Armenească și de sediul Bursei de Valori București, de unde a fost nevoită să se mute după un incendiu din 2009, care a afectat grav un număr de 6 etaje ale clădirii.
Operatorul energetic național de transport și sistem a terminat primele 9 luni ale anului trecut cu un profit net de 74 milioane lei, în scădere cu 25% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile diminuării cu 3% a veniturilor operaționale, la 1,78 miliarde lei.
CITEȘTE ȘI Șeful Alphabet susține propunerea UE pentru interzicerea temporară a tehnologiei de recunoaștere facialăDupă cum a relatat Profit.ro, Enel intenționa să mute în Day Tower și operatorul de distribuție de energie electrică E-Distribuție Muntenia, care asigură acest serviciu public în București, Ilfov și Giurgiu, însă a întâmpinat opoziția Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care le-a transmis celor de la Enel că nu le va recunoaște costurile relocării în tarifele reglementate de distribuție percepute consumatorilor.
Și distribuitorul și furnizorul de energie electrică Electrica SA vroia, în 2018, să se mute cu chirie într-un nou sediu, situat în clădirea de birouri America House de pe Bulevardul Titulescu, însă planul a fost respins de acționarii companiei, cel mai mare fiind statul român, cu peste 48% din acțiuni.