Supernova, cel mai mare proprietar de foste hipermarketuri cora, intră și pe piața de energie regenerabilă din România

Supernova, cel mai mare proprietar de foste hipermarketuri cora, intră și pe piața de energie regenerabilă din România

Cora Alexandriei din București

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2024

Grupul austriac Supernova, cu active evaluate la 1,8 miliarde de euro, cel mai mare proprietar al fostelor hipermarketuri cora din România, a intrat și pe piața de energie regenerabilă, preluând integral, prin divizia Supernova Green Energy, firma românească Eoliene Albastre, conform datelor publicate în Registrul Comerțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Supernova și-a anunțat intrarea pe piața imobiliară locală la începutul anului 2019, prin achiziția participației pe care austriecii de la CA Immo o aveau într-un teren de 18 hectare din Sibiu. Terenul era deținut în co-proprietate cu firma Oasis Development, a sibienilor Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, care deveneau astfel partenerii Supernova într-un proiect de dezvoltare a unui parc de retail. Johannes Wurzer a transmis Profit.ro că Supernova s-a retras din acest proiect.

GRAFIC După un prim trimestru limitat în livrări de spații de retail modern, restul anului se anunță activ, cu proiecte noi de circa 120.000 metri pătrați CITEȘTE ȘI GRAFIC După un prim trimestru limitat în livrări de spații de retail modern, restul anului se anunță activ, cu proiecte noi de circa 120.000 metri pătrați



Compania austriacă a preluat în octombrie 2021 Jupiter Shopping City din Pitești, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

În 2019, omul de afaceri german Frank Albert, care deține Supernova și un sfert din distribuitorul de produse pentru farmacii ATT Drogerievertriebs, a declarat pentru Profit.ro, în primul său interviu acordat presei românești, că dezvoltatorul imobiliar pe care îl conduce are un buget anual general ce se împarte între oportunitățile viitoare de investiții și că poate continua în România atât pe cont propriu, cât și în diverse parteneriate.

EXCLUSIV One United Properties vinde clădirea de birouri One North Gate din Pipera unui investitor român CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties vinde clădirea de birouri One North Gate din Pipera unui investitor român

În toamna anului 2019, Supernova a cumpărat 10 centre comercial Qlandia în Slovenia pentru 220 milioane de euro, după ce, la începutul aceluiași an, cumpărase alte 10 centre comerciale, cu o suprafață închiriabilă de 100.000 de metri pătrați, de la Mercator, cel mai mare retailer din Slovenia, pentru 116,6 milioane de euro. Compania mai este cunoscută și pentru achiziția din 2015 a 56 de magazine Baumax din Austria, Slovenia și Slovacia, închiriate ulterior către OBI, tranzacție evaluată la 300 de milioane de euro. Supernova mai este prezentă cu proiecte și pe piața din Croația, unde a investit peste 400 de milioane de euro.

Supernova a început ca dezvoltator de active de retail și s-a transformat într-un investitor instituțional a cărui strategie prevede achiziția și păstrarea activelor în portofoliu. În prezent, operează 90 de centre comerciale în Austria, Slovenia, Croația și România, iar valoarea portofoliului depășește 1,85 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
supernova
cora
carrefour