Sediile Antenei și alte imobile ale lui Voiculescu sunt evaluate la 32 mil. euro, ANAF a ridicat prețul evaluatorului

Sediile Antenei și alte imobile ale lui Voiculescu sunt evaluate la 32 mil. euro, ANAF a ridicat prețul evaluatorului

Sursa: Agerpres

scris 27 oct 2015

Sediile Grivco, Intact și ale televizunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, au fost evaluate de de ANAF la un preț de 32,5 milioane euro, cu șapte milioane de euro mai mult decât prețul stabilit de evaluator, corectat, în final, de comisia de evaluare a Fiscului.

Prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat, este estimat la 60 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) încearcă să recupereze prejudiciul și prin cedarea acestor imobile.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Surse oficiale au declarat recent că șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosința altor instituții publice. Decizia aparține însă Ministerului Finanțelor.

Prețurile de evaluare, stabilite de către evaluator, pentru imobile confirmă informațiile prezentate de Profit.ro la finalul lunii septembrie, ANAF anunțând însă că acestea au fost corectate în sus de către comisia de evaluare a instituției.

Astfel, sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, cu terenul aferent, de 3.789 metri pătrați, a fost estimat de către evaluator la 3,4 milioane de euro, dar comisia ANAF a ridicat suma la 5,8 milioane de euro.

Valorile au fost ajustate în sus și pentru terenurile pe care își au sediile grupul Intact și compania Grivco, respectiv cele de pe strada Gârlei nr. 1B lot 1 de 4.457 metri pătrați pentru care evaluatorul a propus un preț de 3,6 milioane de euro, dar comisia ANAF a ridicat prețul la 5,1 milioane de euro, și lot 2 de 3.000 metri pătrați, evaluat la 8,4 milioane de euro și ridicat de ANAF la 11,2 milioane de euro, și un teren din strada Gârlei 1D (de 29.220 metri pătrați), calculat de evaluatori la 10 milioane de euro, dar ridicat de comisia ANAF la 10,4 milioane de euro.

Fiscul mută la Mureș licitația pentru acțiunile fiicelor lui Voiculescu la o fermă: A fost o eroare CITEȘTE ȘI Fiscul mută la Mureș licitația pentru acțiunile fiicelor lui Voiculescu la o fermă: A fost o eroare

Suma astfel rezultată și cu care vor fi cedate toate aceste imobile se ridică la 32,58 milioane de euro, față de 25,45 milioane de euro propus de evaluatori.

Dosarul privatizării frauduloase a ICA a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iar Voiculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare.

După decizia instanței, Camelia Voiculescu a contestat confiscarea iar Tribunalul București a respins cererea.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
voiculescu