România, cel mai semnificativ avans din UE al lucrărilor de construcții în martie, raportat la februarie

România, cel mai semnificativ avans din UE al lucrărilor de construcții în martie, raportat la februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Lucrările de construcții au scăzut cu 0,1% în Uniunea Europeană și au crescut cu 0,1% în zona euro în martie, comparativ cu luna precedentă, când se înregistrase un avans de 0,5% în UE și de 0,4% în zona euro, arată datele publicate de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcții în martie, comparativ cu februarie, a fost în România (9,1%), Franța (1,1%), Belgia și Germania (ambele cu 1%), iar cele mai mari scăderi au fost în Cehia (minus 7,8%), Slovacia (minus 7,6%) și Slovenia (minus 7,4%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Meta Estate Trust anunță un profit net de trei ori mai mare CITEȘTE ȘI Meta Estate Trust anunță un profit net de trei ori mai mare
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Datele Eurostat arată că în martie, comparativ cu perioada similară din 2023, lucrările de construcții au scăzut cu 0,7% în Uniunea Europeană și au crescut cu 0,1% în zona euro.

Cele mai mari creșteri anuale ale lucrărilor de construcții în martie au fost în Belgia (7,3%), Italia (3,8%) și Bulgaria (3,7%), cele mai semnificative scăderi fiind în Polonia (minus 9,6%), Slovenia (minus 8,6%) și Cehia (minus 8,3%).

România a raportat un declin anual de 0,4% în martie, după o scădere de 4% luna precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
construcții
eurostat