River Development, companie deținută de omul de afaceri Ion Rădulea, anunță startul construcției pentru clădirile de birouri London și Oslo în complexul Sema Parc din Capitală.
Cu o investiției de 70 de milioane de euro, cele două clădiri de birouri clasă A vor avea o suprafață construită de 35.709 metri pătrați, finalizarea lucrărilor fiind estimată pentru al doilea trimestru din 2021.
Sema Parc, cel mai mare proiect de reconversie urbană din București, este un proiect imobiliar mixt care va acoperi întreaga gamă de funcțiuni și facilități specifice vieții moderne.
Cele două clădiri de birouri vor avea o suprafață totală închiriabilă de 31.524 metri pătrați (London – 21.347 metri pătrați, Oslo – 10.177 metri pătrați).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În ultimii doi ani, River Development a început un proces de reconversie și reamenajare a unor clădiri existente pe platforma Sema Parc în clădiri de birouri clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de peste 38.000 mp. Primele două clădiri (Bruxelles și Paris) au fost deja finalizate, cea de-a treia (Berlin) urmând a fi livrată în T3 2019.
Clădirile Oslo și London fac parte din master planul Sema Parc, un proiect mixed-use care se ridică la un total de aproximativ 964.800 metri pătrați construiți. Cea mai mare pondere o reprezintă segmentul de birouri cu 54% din totalul construit (526.800 metri pătrați), fiind urmat de segmentul rezidențial cu 32% (305.200 metri pătrați). Spațiile comerciale și destinate recreeri vor ocupa un procent de 10% din totalul construit (93.500 metri pătrați), iar segmentul hotelier este estimat la 2% (21.300 metri pătrați).
Astăzi, Semănătoarea mai produce piese de schimb, dar înainte să fie privatizată avea 7.500 de angajați și producea 3.500 de combine pe an. Întreprinderea a fost privatizată în octombrie 1999. Compania MYO-O, condusă de Ion Rădulea – fost angajat al Semănătoarea, a preluat de la Fondul Proprietății de Stat 56,7% din capitalul social al întreprinderii, pentru care a platit circa 17 miliarde lei, adică echivalentul valoric a 35 de combine din cele 80, câte existau în stoc la momentul privatizării. Restul participațiilor au rămas la peste 30.000 de acționari care și-au subscris cuponul de privatizare aici. Printre aceștia se număra fostul premier Nicolae Văcăroiu, fostul senator Corneliu Gavaliugov și fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Aurel Pană. Noii patroni s-au angajat față de stat că vor investi circa 7 milioane de dolari pentru a pune pe picioare uzina.