Phoenix Logistics Center a fost complet închiriat către DB Schenker, CTP va moderniza parcul cu 1,5 milioane euro. Fondul american Lone Star a cumpărat parcul cu 9 milioane euro și l-a vândut cu 7 milioane euro

Phoenix Logistics Center a fost complet închiriat către DB Schenker, CTP va moderniza parcul cu 1,5 milioane euro. Fondul american Lone Star a cumpărat parcul cu 9 milioane euro și l-a vândut cu 7 milioane euro
scris 9 nov 2017

Phoenix Logistics Center din Chiajna, parc logistic cumpărat recent cu 7 milioane euro de CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a fost complet închiriat către DB Schenker, companie internațională de transport și logistică, dezvoltatorul pregătind o investiție de circa 1,5 milioane euro în modernizarea parcului.

Parcul logistic, vândut cu 7 milioane euro către CTP, fusese cumpărat în urmă cu 2 ani de fondul american de private equity Lone Star, unul dintre cele mai mari din lume, cu 9 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Investiția pregătită de CTP va fi în două faze: în prima etapă, cu lucrări de aducere la standardele ISU, iar în a doua, cu lucrări de modernizare. Prima etapă va fi încheiată luna aceasta, iar a doua va începe anul viitor. 

Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol CITEȘTE ȘI Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol

„Suntem deciși să creștem stocul de spații logistice și industriale pe care le deținem în țară și să ajungem la 1 million m² până la sfârșitul lui 2018. Cererea este mare și sunt foarte optimistă că ne vom atinge și chiar depăși ținta. Phoenix Logistics Center este o proprietate poziționată ideal pentru amplasarea de spații logistice: foarte aproape de centrul capitalei, cu o expunere comercială extrem de bună, datorită accesului direct la autostrada A1 și la Șoseaua de Centură”, spune Ana Dumitrache, Country Head al CTP România. 

CTP a programat pentru anul viitor și construirea a aproximativ 200.000 metri pătrați în CTPark Bucharest West, pe care îl deține în apropiere de București, la kilometrul 23 pe autostrada A1, și circa 290.000 metri pătrați în Pitești, Cluj-Napoca, Turda, Chitila.

În acest an, portofoliul de spații din România al companiei a crescut cu 73%, ajungând la peste 700.000 metri pătrați și la o valoare de piață de 364 milioane euro.

Wizz Air nu mai taxează bagajele de mână CITEȘTE ȘI Wizz Air nu mai taxează bagajele de mână

Pentru CTP, 2017 este anul cu cel mai accelerat ritm de dezvoltare: suprafața închiriabilă construită și livrată până la sfârșitul anului se situează la aproximativ 180.000 metri pătrați, iar circa 300.000 metri pătrați sunt în construcție, cu date de finalizare estimate pentru prima jumătate a anului viitor.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În prezent, rata de neocupare a spațiilor care sunt gata pentru a fi predate potențialilor chiriași este de sub 3%, iar 2017 a marcat încheierea unor contracte de închiriere cu o serie de clienți strategici, în 7 parcuri din București și din țară. O parte dintre aceștia se afla la primul parteneriat cu CTP, iar restul sunt clienți existenți care si-au extins activitatea in depozite mai mari, odată cu dezvoltarea afacerilor.

În 2017 au fost efectuate mai multe investiții în noi construcții și achiziții de parcuri industriale, atât în apropierea capitalei, cât și în țară. Acestea au consolidat poziția CTP de cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, la nivel național:

• În CTPark Bucharest West a început construcția a două clădiri cu o suprafață de 100.000 m2, care vor fi finalizate în Q1, respectiv Q2 din 2018;

• În CTPark Timișoara, compania a început construcția a 32.000 m2, cu termen de finalizare în luna decembrie 2017;

INTERVIU Claudia Butac, director general Alior Bank: Vrem să ajungem în primele trei opțiuni pentru clienți în zona de tranzacții. Nu-i constrângem să vină cu salariile CITEȘTE ȘI INTERVIU Claudia Butac, director general Alior Bank: Vrem să ajungem în primele trei opțiuni pentru clienți în zona de tranzacții. Nu-i constrângem să vină cu salariile

• CTP a cumpărat două parcuri logistice cu o suprafață închiriabilă cumulată de 37.000 m², situate în vestul țării, în apropierea localităților Ineu și Salonta;

• În Cluj, CTP a investit în achiziționarea terenului pe care vor fi dezvoltați 29.000 m2 GLA, sub denumirea CTPark Cluj II. Noul parc va fi finalizat în două etape, în cursul lui 2018;

• În București, CTP a achiziționat proiectul Phoenix, parte din CTPark Bucharest, situat pe centura Capitalei, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 21.000 m²;

• Cea mai recentă achiziție este Chitila Logistic Park (CLP), situat în apropierea Bucureștiului, care are 45.000 m² suprafață închiriabilă și 48.000 m² teren destinat dezvoltărilor ulterioare.

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 metri pătrați suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
parc industrial
depozite