Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care gestionează cele două aeroporturi ale Capitalei, a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, venituri totale de 808,62 milioane lei, cu 20,1% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.
”Acest rezultat s-a datorat în primul rând veniturilor din exploatare obținute în urma creșterii traficului aerian de pasageri, dar și a acțiunilor de optimizare a activității aeroportuare întreprinse începând cu al doilea trimestru al acestui an: fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri și plecări; optimizarea controlului de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână; extinderea la două benzi a fluxului auto de ieșire din aeroport”, a anunțat luni CNAB într-un comunicat.
De asemenea, CNAB a înregistat în perioada ianuarie - septembrie un profit brut de 320 milioane lei, cu 34% ori mai mare față de cel aferent aceleiași perioade din 2016, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Un exemplu pentru gestionarea eficientă a bugetului companiei este chiar decizia conducerii CNAB de rambursare anticipată a sumei de 31,72 milioane de euro din creditul de investiții contractat în anul 2011 pe o perioadă de zece ani, fără a se plăti dobânzi și comisioane de rambursare anticipate”, spun oficialii CNAB.
Această măsură a determinat o economie de 1,51 milioane euro la bugetul companiei, sumă care va fi redirecționată către realizarea unor obiective de investiții prioritate pentru CNAB, adaugă ei.
”Prioritățile companiei pe care o coordonez sunt eficientizarea activității, reconfigurarea investițiilor și deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a CNAB. Rezultatele pozitive pe care le-am obținut în aceste nouă luni ale anului 2017 sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, fundamentată pe un plan de investiții cu termene clare de realizare”, a precizat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.
Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.