Peste jumătate dintre angajații din București petrec între 30 și 60 de minute pentru a ajunge de acasă la birou. Cum își păstrează antreprenorii angajații

Peste jumătate dintre angajații din București petrec între 30 și 60 de minute pentru a ajunge de acasă la birou. Cum își păstrează antreprenorii angajații
scris 26 nov 2018

Peste jumătate (55%) dintre angajații participanți la o cercetare, ce își desfășoară activitatea în clădirile de birouri din București, petrec zilnic între 30 și 60 de minute pentru a ajunge de acasă la birou, iar cei care petrec sub 30 de minute sunt mult mai mulțumiți de locul de muncă.

Cel mai mare grad de satisfacție în ceea ce privește amplasarea biroului (76%) este dat de accesul facil la mijloacele de transport în comun. Cele mai importante aspecte care țin de amenajările interioare sunt mobilierul ergonomic (82%), spațiile adecvate pentru a lua masa (78%) și existența birourilor individuale (72%), arată un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară CBRE despre importanța mediului de lucru în activitatea angajaților..

Urmărește-ne și pe Google News

Cercetarea s-a derulat pe o perioadă de nouă luni și a inclus 500 de angajați care își desfășoară activitatea în birouri din București. Participanții au fost împărțiti în patru categorii de vârstă: generația Z (18 – 24 ani), generația Y (25 – 34 ani), generația X (35 – 49 ani) și generația seniorilor sau baby-boomers (50 – 64 ani). 

FOTO Telekom România anunță noua ofertă comercială pentru rezidențial: 15 euro pe lună pentru Internet TV cu 110 canale, Internet fix la 1Gbps și telefonie mobilă 4G. Bonus: șase luni Netflix. Oferta unui concurent, aruncată pe jos CITEȘTE ȘI FOTO Telekom România anunță noua ofertă comercială pentru rezidențial: 15 euro pe lună pentru Internet TV cu 110 canale, Internet fix la 1Gbps și telefonie mobilă 4G. Bonus: șase luni Netflix. Oferta unui concurent, aruncată pe jos

Viața personală și, implicit, un echilibru între timpul petrecut la muncă și cel dedicat activităților de relaxare din afara programului au o importanță diferită, în funcție de generația căreia îi aparține respondentul. Astfel, generația Z consideră timpul pentru viața personală un criteriu extrem de important în alegerea unui loc de muncă - în proporție de 68%, urmată fiind de generația Y cu 47%, generația X cu 51% și baby-boomers cu 35%.

Factorii importanți care influențează timpul liber al angajatului și care depind de condițiile de muncă și de amplasarea biroului sunt: distanța față de casă și gradul de accesibilitate cu mașina sau transportul în comun, includerea spațiilor de retail în proiectul de birouri, posibilitatea de a merge la o sală de sport sau de a veni cu bicicleta la muncă, existența dușurilor, a vestiarelor și a spațiilor destinate relaxării și meditației etc.

Cei 500 de participanți la studiu lucrează în birouri situate în diferite zone ale Bucureștiului, după cum urmează: 26% în zona de vest, 22% în zona de nord, 22% în zona centrală, 14% în Pipera, 11% în CBD (zona Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle), 5% în zona de est și 3% în sudul capitalei.

În ceea ce privește domeniul de activitate, 23% dintre participanții la studiu lucrează în IT, 20% în companii care oferă servicii externalizate, 11% au activități în zona financiară și în asigurări, 9% în retail, iar restul de 27% se împart între sectorul serviciilor de afaceri, sectorul public și cel al producției industriale și al energiei. Se poate observa că majoritatea participanților (43%) lucrează în domeniile IT și servicii externalizate, România având în continuare potențial crescut pentru a atrage noi investiții din partea unor jucători de pe aceste nișe de piață.

Studiul mai arată că, până în 2020, generația Y (25 – 34 ani) va avea o pondere de 50% din forța de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
birou
angajati
trafic