Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele patru luni ale anului, față de perioada similară a anului trecut, ca serie brută, cu 0,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,6%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 0,2%, scădere înregistrată la lucrările de construcții noi (-3%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 9,5%, respectiv cu 4,6%. Pe obiecte de construcții, s-a înregistrat o scădere la clădirile rezidențiale (-23,6%)”, arată datele INS.

VIDEO Vladimir Putin, într-o rară vizită în Coreea de Nord, un vechi aliat CITEȘTE ȘI VIDEO Vladimir Putin, într-o rară vizită în Coreea de Nord, un vechi aliat

Construcțiile inginerești și clădirile nerezidențiale au crescut cu 11,2%, respectiv cu 4,3%, scrie News.ro.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,6%. Lucrările de construcții noi au scăzut cu 6,4%.

Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 9,7%, respectiv cu 6,1%. Pe obiecte de construcții, o scădere s-a înregistrat la clădirile rezidențiale (-23,8%). Construcțiile inginerești și clădirile nerezidențiale au crescut cu 11,2%, respectiv cu 4,7%.

Aprilie 2024 comparativ cu martie 2024

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 10,3%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+28,1%), lucrările de reparații capitale (+13%) și la lucrările de construcții noi (+4,3%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri astfel: clădirile nerezidențiale (+15,6%), clădirile rezidențiale (+15,3%) și la lucrările de construcții inginerești (+5,5%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 8%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+17,7%), lucrările de reparații capitale (+4,1%) și la lucrările de construcții noi (+1,4%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+11%), clădirile rezidențiale (+8,6%) și la construcțiile inginerești (+0,7%).

Restricții de circulație cauzate de caniculă CITEȘTE ȘI Restricții de circulație cauzate de caniculă

Aprilie 2024 comparativ cu aprilie 2023

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 16,2%. Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente (+30,3%), lucrările de reparații capitale (+14,9%) și la lucrările de construcții noi (+11,8%).

Pe obiecte de construcții, creșteri s-au înregistrat la construcțiile inginerești (+21,4%), clădirile nerezidențiale (+18,5%) și la clădirile rezidențiale (+3,6%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 13,1%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+27,4%), lucrările de reparații capitale (+10,6%) și la lucrările de construcții noi (+7,5%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+16,9%), clădirile nerezidențiale (+14,4%) și la clădirile rezidențiale (+1,2%).

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii