Omul de afaceri Corvin Pughin, unul dintre proprietarii producătorului de sisteme informatice Maguay, pregătește construirea unui proiect rezidențial cu 32 de apartamente premium, pe o fâșie de teren deținută pe malul lacului Grivița, din nordul Bucureștiului, peste drum de Petrom City, în jurul căruia sunt în diferite etape de dezvoltare peste 4.000 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Planul lui Pughin vizează construcția a două corpuri de clădire, unul cu 3 etaje și altul cu 5 etaje, pe un teren cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați de pe malul lacului Grivița. Blocul mai înalt va avea în componență 25 de unități locative, în timp ce imobilul cu 3 etaje are proiectate un număr de 7 apartamente. În cadrul ansamblului rezidențial se vor amenaja și 59 de locuri de parcare. Valoarea investiției în construcția proiectului este estimată la 4,7 milioane euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acest proiect se învecinează cu ansamblul cu 221 de apartamente, recent autorizat, al companiei ungare Kesz, care a anunțat aici investiții de peste 51 de milioane de euro.
Proiectul propus de Corvin Pughin
Pughin a mai prezentat autorităților un proiect imobiliar pentru acest teren în 2007 și a primit semnătura primarului Adriean Videanu pe un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), însă nu a fost demarată nicio construcție. Atunci, proiectul îl avea drept co-beneficiar pe Cătălin Daniel Voicu.
CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Apartamentele continuă să se scumpească. La cât a ajuns acum o locuințăContactat de Profit.ro pentru detalii despre proiect, Corvin Pughin nu a răspuns până la publicarea acestui articol.
Proiectul propus de Corvin Pughin
Omul de afaceri a mai inițiat un proiect imobiliar anul acesta. Este vorba despre construirea unei structuri de turism în localitatea Sulina din Delta Dunării, pe un teren de 591 de metri pătrați pe care îl are în proprietate.
CITEȘTE ȘI FOTO Undă verde - Iulian Dascălu mută Carbochim și investește peste jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România Corvin Pughin, alături de fratele său, Eduard Ion Pughin, și tatăl lor, Pavel Pughin, deține grupul Maguay, care se descrie drept unul dintre cei mai importanți producători români de sisteme informatice: notebook-uri, PC-uri, servere, storage comercializate sub marcă proprie.
Anul trecut, Maguay Computers, Maguay Impex și Phoenix IT, 3 dintre cele mai importante companii ale grupului, au realizat o cifră de afaceri cumulată de circa 71 milioane euro și un profit de 6,8 milioane euro cu 84 de angajați.
Printre cele mai mari contracte câștigate anul acesta de grup se numără furnizarea de software în vederea implementării proiectului Portalul Digital Unic al României, un contract cu o valoare de aproape 20 de milioane de euro semnat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României.
Maguay Computers a dezvoltat primul ultrabook produs în Europa Centrală și de Est. În momentul de față, Maguay Computers produce unele dintre cele mai puternice laptop-uri din lume.
În România sunt în funcțiune, în acest moment, mai mult de 3.500 de servere și peste 60.000 calculatoare și notebook-uri Maguay Computers. Conform IDC, Maguay Computers este cel mai mare producător român de servere.
Unul dintre cele mai importante proiecte în care a fost implicat Maguay de-a lungul timpului a fost livrare către CERN – Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare, a unui sistem de calcul foarte performant, în valoare de circa 3,5 milioane de euro.
Proiectul imobiliar al lui Corvin Pughin este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare din nordul Bucureștiului, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. În pregătire mai este un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu circa 500 de apartamente dezvoltat de compania cu capital turc Synergy Construct, și cel dezvoltat de constructorul ungar Kesz.
Dezvoltatorul Redport Capital, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, l-a atras pe Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, ca investitor principal într-un proiect cu circa 400 de apartamente construit în continuarea complexului rezidențial The Level, pe care Savu-Cristescu l-a realizat în zonă. Compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, pregătește și ea dezvoltarea unui ansamblu cu peste 270 de apartamente premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City.
Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.
Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.
Zonele din nordul Bucureștiului vor atrage și în 2024 cel mai mare număr de locuințe care ar putea fi livrate, cu o cotă de aproape 40% din oferta nouă, acesta fiind al treilea an consecutiv în care nordul orașului este cel mai important pol de dezvoltare rezidențială din București, într-un context de creștere a veniturilor și implicit a ofertei care țintește segmentul middle market.