FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, transformă în sediu, cu adăpost antiatomic, pentru companiile din holding, vila interbelică achiziționată lângă palatul lui Gigi Becali, într-o tranzacție record

FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, transformă în sediu, cu adăpost antiatomic, pentru companiile din holding, vila interbelică achiziționată lângă palatul lui Gigi Becali, într-o tranzacție record Galerie foto

Dragoș Pavăl. FOTO Profit.ro

scris 9 apr 2021

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman și unii dintre cei mai bogați români, lucrează la consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea casei negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro într-o tranzacție record semnalată în exclusivitate de Profit.ro. Vila interbelică va fi folosită ca sediu pentru companiile holdingului, conform datelor Profit.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lucrările începute de investitor prevăd și recompartimentarea și refacerea instalațiilor. Restaurarea imobilului monument istoric de clasa B este asigurată de arhitecta Cătălina Preda, proprietara biroului de arhitectură CPCP Studio. Construcția este realizată de firma CID Corporate Construct din Pantelimon și trebuie finalizată până în octombrie 2023.

Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

După achiziția proprietății, Dragoș Pavăl a declarat pentru Profit.ro că doar exteriorul vilei fusese restaurat și că nu va fi utilizată ca locuință. Restaurarea fațadei a fost finalizată în primăvara anului 2018.

„Vila Hlebnikian din Capitală va fi transformată în sediu pentru companiile din grupul Pavăl Holding“, au transmis acum, pentru Profit.ro, reprezentanții Dedeman, care are sediul central în Bacău.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Vila, cu o suprafață de peste 2.800 metri pătrați construiți, dispune de 31 de camere, 15 băi și este prevăzută cu lift. Suprafața utilă a casei este de 1.520 de metri pătrați și are la dispoziție un teren de 1.405 metri pătrați.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Are ca anexe un garaj de 312 metri pătrați, construit în 1940 și aflat, acum, în curs de demolare, o magazie și un adăpost antiatomic.

Imagini cu vila pot fi văzute în GALERIA FOTO de mai sus (SURSA FOTO: Reptilianul via Artmark)

Vila interbelică de pe Aleea Alexandru, nr. 5, a fost scoasă la vânzare cu un preț de pornire de 5,2 milioane de euro prin intermediul casei de licitații Artmark Historical Estate și adjudecată la circa 5 milioane de euro, în cea mai mare tranzacție cu locuințe a anului 2018, potrivit surselor Profit.ro.

Chiar lângă această vilă, la numărul 1, se află palatul cumpărat în 2006 cu 7 milioane de dolari de patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, de la moștenitorul industriașului Max Auschnitt.

Casele de pe Aleea Alexandru au apărut după parcelarea proprietății familiei de boieri Filipescu. Cumpărătorii loturilor de teren din parcul Filipescu au fost obligați să respecte un regim maxim de înălțime al clădirilor de 13 metri.

Prima casă de pe acest lot a fost construită în 1914 de profesorul M. Brătilă și vândută în 1920 ministrului de stat Ioan Baron Stârcea la un preț de 1,2 milioane lei. Cumpărătorul, care era mare maestru de ceremonii al curții regale, a mai construit niște dependințe. În 1941, noii proprietari, Rozalia Movsessian și Nicolae Hlebnikian, au transformat radical imobilul. Cu acest prilej i se imprimă proprietății aspectul stilului eclectic maur, potrivit datelor colectate de Asociația Istoria Artei.

Nicolae Hlebnikian a fost proprietarul fabricii de textile Hlebnikian și coproprietar al Postăvăriei Române. În 1950, imobilul a fost naționalizat, iar din 1954 și până în 2005 a funcționat aici Corpul diplomatic al Marii Britanii.

EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, aproape își dublează investiția din nordul Bucureștiului, la peste 110 milioane euro. Achiziționează un proiect logistic major inițiat de Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, aproape își dublează investiția din nordul Bucureștiului, la peste 110 milioane euro. Achiziționează un proiect logistic major inițiat de Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl își diversifică acum investițiile în sectoare precum imobiliarele (prin achiziția The Bridge și The Office și parteneriatul cu Element Industrial), construcțiile (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments) și, mai nou, pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group). Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2019 o cifră de afaceri de 8,2 miliarde lei și un profit net de 1,2 miliarde de lei, crescând și numărul total de angajați la peste 11.000 de persoane.

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița.

viewscnt
Afla mai multe despre
fratii paval
dedeman
gigi becali
nicolae hlebnikian