FOTO Hili Properties, parte a grupului care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s, devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO

FOTO Hili Properties, parte a grupului care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s, devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Clădirea de birouri MIRO, din cartierul bucureștean Băneasa, a fost cumpărată integral de Hili Properties, filiala de investiții imobiliare a Hili Ventures, care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s și administrează proprietăți comerciale închiriate în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România.

Clădirea de birouri a intrat în portofoliul Hili Properties, în urmă cu doi ani, când acesta a cumpărat pachetul majoritar de 75% din acțiuni, de la Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, office și mixte din România și dezvoltatorul MIRO.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro CITEȘTE ȘI FOTO STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, cumpără un teren în București și lansează ansamblul rezidențial Quartier Ferdinand, investiție de circa 35 mililoane euro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acum, ili Properties a achiziționat și pachetul de 25% din acțiunile deținute de Băneasa Real Estate, proprietarul clădirii de birouri MIRO, și devine unicul proprietar al proiectului.

"Finalizarea achiziției reprezintă o etapă semnificativă în planul nostru de creștere, fiind  în conformitate cu strategia noastră pe termen lung, care urmărește îmbunătățirea și diversificarea portofoliului. În plus, aceasta oferă valoare acționarilor noștri și generează un impact pozitiv asupra comunităților pe care le deservim", a spus Pier Luca Demajo, președintele Hili Properties.

Profit.ro a anunțat anterior că Speedwell vrea să vândă clădirea de birouri MIRO din cartierul bucureștean Băneasa la un preț de minimum 60 de milioane de euro.

Profit.ro anunța și că Hili Properties își propune să strângă 49 de milioane de euro printr-o ofertă publică inițială la Bursa din Malta, dintre care 30 de milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de imobile în 2022, iar 19 milioane de euro vor fi folosite pentru finanțarea parțială a unor achiziții de proprietăți în 2023.

Germania înregistrează prima creștere a comenzilor industriale din ultimele șase luni CITEȘTE ȘI Germania înregistrează prima creștere a comenzilor industriale din ultimele șase luni

FOTO Hili Properties, parte a grupului care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s, devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO

Clădirea de birouri MIRO, construită peste drum de mall-ul Băneasa Shopping City, are o suprafață închiriabilă de 23.000 de metri pătrați, împărțită pe 5 nivele.

Planurile de extindere ale Speedwell sunt asigurate printr-un fond de investiții lansat în 2019 și în care au plasamente mai multe familii înstărite din Belgia.

La finalul anului 2021, dezvoltatorul belgian a cumpărat 9 hectare din platforma industrială Griro de lângă Gara de Nord cu intenția de a dezvolta un proiect mixt cu o valoare de 500 de milioane de euro, care, spun reprezentanții companiei, ar dubla dimensiunea portofoliului Speedwell.

Grupul are mai multe proiecte pe care le derulează în paralel. A dezvoltat un prim proiect logistic, în parteneriat cu belgienii de la LCV, în Chitila. Construiește complexul mixt Paltim, pe terenul fostei fabrici de pălării din Timișoara, cumpărat de la NCH. Aici se vor construi circa 236 de apartamente și circa 13.000 de metri pătrați de birouri, o investiție de 45 de milioane de euro.

INFOGRAFICE Chiriile pentru locuințe cresc CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Chiriile pentru locuințe cresc

Dezvoltatorul belgian lucrează și la construcția complexului rezidențial The Ivy, cu 800 de apartamente, localizat peste drum de ansamblul de lux Stejarii, al omului de afaceri Ion Țiriac. În Râmnicu-Vâlcea, Speedwell are un teren de 10 hectare pe care intenționează să îl vândă pentru construcția unui proiect cu până la 50 de case, 1.100 de apartamente și spații de retail.

Compania mai are un teren pentru o dezvoltare de retail și în Galați. La începutul acestui an, grupul a mai cumpărat un teren de 5,6 hectare în Bucureștii Noi de la omul de afaceri Nicolae Badea pentru un proiect rezidențial evaluat la 50 de milioane de euro.

Speedwell a devenit cunoscută pe piața românească și pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View din centrul Bucureștiului, aflat în proprietatea fostului pilot de raliuri Yves Weerts. Didier Balcaen a fost partener al Liebrecht & WooD.

Hili Properties este divizia de real estate a companiei Hili Ventures, portofoliul companiei cuprinzând clădiri de afaceri, birouri în cartierele comerciale principale și spații în care funcționează restaurante McDonald's.

Restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital plc, divizia McDonald's a Hili Ventures. 

FOTO Carrefour adaugă noi produse la reduceri în România CITEȘTE ȘI FOTO Carrefour adaugă noi produse la reduceri în România

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald's din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România.

Premier Capital plc operează 164 de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați.

Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald's al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat în diverse operațiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol și gaze, tehnologie, proprietăți, ospitalitate și leasing și care deține parteneriate cu McDonald's și Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
miro offices
speedwell
hili properties
mcdonald’s
premier capital