Familia Țăruș, cu afaceri în distribuția de medicamente, își extinde investițiile imobiliare. Nou proiect premium într-o zonă efervescentă a Bucureștiului

Familia Țăruș, cu afaceri în distribuția de medicamente, își extinde investițiile imobiliare. Nou proiect premium într-o zonă efervescentă a Bucureștiului

Valentin Țăruș, acționarul majoritar al Farmaceutica Remedia, alături de localizarea proiectului familiei sale din Străulești

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 9 sep 2024

Familia Țăruș, cu afaceri în distribuția de medicamente, în principal prin Farmaceutica Remedia, pregătește un nou bloc cu apartamente premium, în zona Petrom City din nordul Bucureștiului, care a atras deja plasamentele imobiliare a o serie de antreprenori reputați, precum Dan Șucu, Raul Doicescu, Horia Ciorcilă sau Vasile Armenean.

Familia Țăruș a mai dezvoltat în zonă, în perioada 2010-2011, un bloc cu 26 de apartamente, denumit Strauss Residence, iar acum pregătește un bloc similar pe un teren învecinat de pe strada Străulești 102-104, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Investiția este derulată prin intermediul companiei Imobiliara Magheru, deținută de Paul Roland Țăruș (32 de ani), Monica Manuela Ashton (fostă Țăruș, 38 de ani), Valentin Norbert Țăruș (36 de ani) și Adrian Roland Țăruș (70 de ani), acesta din urmă fiind fratele lui Valentin Norbert Țăruș (72 de ani), acționarul majoritar al distribuitorului de medicamente Farmaceutica Remedia, listat la Bursa de Valori București.

Adrian Roland Țăruș este implicat, alături de familia Cobâlaș, și în dezvoltarea ansamblului rezidențial CATTED Family din Pipera, care acum se extinde cu o nouă fază cu 200 de locuințe, pe un teren cumpărat de la fiica cea mare a lui George Becali. CATTED Family a livrat deja două faze, un ansamblu cu 82 de case și 128 de apartamente, tot pe terenuri cumpărate de la familia Becali.

FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială CITEȘTE ȘI FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială
Urmărește-ne și pe Google News

Adrian Roland Țăruș susține investițiile imobiliare ale familiei Cobâlaș și pe sectorul halelor dedicate companiilor mici și mijlocii. Practic, câștigurile din dezvoltările rezidențiale sunt investite în depozite logistice. Cele două linii de business sunt împărțite egal între Țăruș și familia Cobâlaș.

Noul proiect al familiei Țăruș este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. În pregătire mai este un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu circa 500 de apartamente dezvoltat de compania cu capital turc Synergy Construct, și un altul, cu o mărime similară, dezvoltat de constructorul ungar Kesz. Dezvoltatorul Redport Capital, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, l-a atras pe Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, ca investitor principal într-un proiect cu circa 400 de apartamente construit în continuarea complexului rezidențial The Level, pe care Savu-Cristescu l-a realizat în zonă. Compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, pregătește și ea dezvoltarea unui ansamblu cu peste 270 de apartamente premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City.

Frații Valentin Norbert și Adrian Roland Țăruș au vândut, în 2006, grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter distribuitorul de medicamente Dita din București la un preț de 14,5 milioane euro.

Valentin Norbert, născut în Deva (Hunedoara) și rezident în Viena, este exponentul familiei Țăruș. El a fost decorat în 2020 de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural“ în grad de Cavaler pentru promovarea valorilor artistice românești în Austria.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România CITEȘTE ȘI FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România

Familia Țăruș a achiziționat de la FPS pachetul majoritar de acțiuni al Farmaceutica Remedia în anul 2000 și a ajuns la un portofoliu de circa 100 de farmacii proprii.

În perioada 2019-2020, Farmaceutica Remedia a vândut 63 de farmacii către Help Net, parte a grupului german Phoenix. În prezent, compania operează 23 de farmacii proprii și este concentrată dezvoltarea activităților de distribuție și servicii logistice prin Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics.

Farmaceutica Remedia are acum o capitalizare bursieră de 15,2 milioane de euro și este deținută în proporție de 81,5% de Valentin Norbert Țăruș.

Din 2009, compania sa Tarus Media editează publicația Medica Academica sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România și Maedica, a Journal of Clinical Medicine din 2017.

Grupul mai deține și cabana Cascada, cu 31 de locuri de cazare, amplasată la intrarea în Parcul Național Retezat, și Pensiunea Anastasia Jurilovca din Tulcea.

O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.

EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Zonele din nordul Bucureștiului vor atrage și în 2024 cel mai mare număr de locuințe care ar putea fi livrate, cu o cotă de aproape 40% din oferta nouă, acesta fiind al treilea an consecutiv în care nordul orașului este cel mai important pol de dezvoltare rezidențială din București, într-un context de creștere a veniturilor și implicit a ofertei care țintește segmentul middle market.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
valentin norbert țăruș
farmaceutica remedia