Proprietarii pieței Pucheni din București, unul dintre cele mai mari angrouri de legume și fructe din țară, au început prima etapă de construcție a unui proiect imobiliar mixt cu 5.000 de apartamente, care vine în continuarea ansamblului rezidențial Confort Urban, cu peste 2.500 de apartamente livrate de aceeași investitori în ultimii opt ani, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În ultimii ani, Corina și Tudor Constantin, Alexandru Gabriel Arapalea, Alexandru-Marius Mînzat, Petre Lucian Cioboata Ruse și Ion-Alexandru Țariuc, ca reprezentanți ai familiilor lor, au cumpărat circa 50 de hectare de teren în sudul Bucureștiului, de-a lungul intersecției străzilor Pucheni și Sălaj, cu profitul obținut din activitatea angroului și din vânzarea de apartamente.
Pe acest teren ei au înființat deja un nou târg de legume, fructe și flori, unde s-au mutat o mare parte dintre comercianții celebrei piețe de flori George Coșbuc, închisă de Primăria Sectorului 5 în luna mai pentru reabilitare, potrivit informațiilor Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Recent, firma acestor investitori, Simedo Construct, a demarat construcția noului ansamblu Confort Urban Park Residence, care, în următorii 5 ani, promite livrarea a 40 de blocuri cu 9 etaje și 5.000 de apartamente, plus sute de case, întinse pe 15 hectare de teren și a unei zone comerciale, întinsă pe 35 de hectare și formată din târgul Pucheni II și piețe, un parc de 2 hectare, un complex sportiv cu terenuri de sport, piscine, clinică medicală, locuri de joacă, magazine și un hotel de patru stele cu piscină și ballroom.
În prima etapă vor fi construite 1.000 de apartamente, din care până la finalul anului vor fi livrate 250 de unități deja vândute, potrivit lui Cătălin Grigore, proprietarul companiei Sud Rezidențial, care asigură vânzarea ansamblului. Prețurile de vânzare sunt de 1.000 – 1.100 de euro/metru pătrat util.
Amplasamentul viitorului cartier
Între 2013 – 2019, aceeași investitori au dezvoltat ansamblul Confort Urban, cu peste 35 de blocuri și 2.500 de apartamente, și Dream Residence, cu zece blocuri și circa 770 de apartamente, ambele situate în vecinătatea viitorului cartier rezidențial.
Recent, familia Arapalea, unul dintre acționarii indirecți ai Electroconstrucția Elco București, a vândut terenul pe care fabrica îl are lângă Parcul Carol din centrul capitalei companiei Metropolitan Developments, deținută de Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.
În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a reintrat pe scădere, în luna iulie, cu 1,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 50.000 de tranzacții, după creșterea suprinzătoare de luna trecută, care venise după două luni consecutive de scăderi abrupte cauzate de restricțiile impuse de COVID-19, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Volumul de tranzacții din primele șapte luni este într-o scădere nesemnificativă, de 1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, recuperând decalajul de 4,5% apărut după primele cinci luni. În luna iulie s-au consemnat cele mai multe tranzacții imobiliare din acest an. Spre comparație, vârful anului trecut a fost atins în octombrie, la fel ca și un an mai devreme.
Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, și a continuat în luna mai cu un minus de 27,8%. Surpriza a venit iunie, când numărul tranzacțiilor a crescut neașteptat de mult, cu 16,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 46.800 de contracte.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.