EXCLUSIV Manochehr Saadati-Sohi intră, alături de Mihail Astratinei, pe piața spațiilor de depozitare printr-un proiect major, de peste 50 milioane de euro

EXCLUSIV Manochehr Saadati-Sohi intră, alături de Mihail Astratinei, pe piața spațiilor de depozitare printr-un proiect major, de peste 50 milioane de euro

Manochehr Saadati-Sohi SURSA FOTO: Facebook

scris 30 mar 2021

Omul de afaceri iranian Manochehr Saadati-Sohi s-a asociat cu Mihail Astratinei, proprietarul dezvoltatorului In-Spekt, pentru a pregăti un parc logistic în valoare de peste 50 de milioane de euro, în spatele complexului Expo Market Doraly din Afumați, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei doi investitori dețin între pădurea Lipoveanca-Vulpache, de la intrarea în Ștefăneștii de Jos, și complexul comercial Expo Market Doraly patru parcele cu o suprafață totală de 17,9 hectare, care pot fi evaluate la peste 5 milioane de euro, pe baza tranzacțiilor realizate în zonă. 

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Proiectul propus pentru acest teren prevede construcția a 4 hale de depozitare cu o suprafață construită totală de circa 85.000 de metri pătrați, care, la costurile actuale de investiție, poate fi evaluat la peste 50 de milioane de euro.

În prima etapă se intenționează construcția unei hale cu o suprafață de 26.000 de metri pătrați, reglementată printr-un Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat anul trecut de primăria din Afumați. Investiția în această fază este de 21 de milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

În faza a doua se dorește construcția unei hale de 34.000 de metri pătrați, urmată de una de 18.600 de metri pătrați și una de 5.800 de metri pătrați. Suprafața desfășurată a celor 4 depozite va fi de aproape 96.500 de metri pătrați.

În incinta parcului logistic se vor realiza două zone de parcare autocamioane, cu un total de 22 de locuri de parcare pentru tiruri. De asemenea se vor realiza zone de parcare pentru autoturisme cu un total de 282 locuri.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Durata de realizare a proiectului a fost estimată la 2 ani.


Contactați de Profit.ro, reprezentanții companiei In-Spekt, care dezvoltă proiectul, nu au răspuns până la publicarea acestui articol. Pe site-ul companiei se precizează că dezvoltatorul deține terenuri în zona Liniei de Centură, pe care pot fi amenajate spații de depozitare conform specificațiilor clienților.

Spre comparație, dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, construiește chiar în vecinătatea proiectului propus de Manochehr și Astratinei, un parc logistic care va avea la final 100.000 de metri pătrați și al cărui cost de investiție a fost estimat la 65 de milioane de euro.

EXCLUSIV Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, își mai fac o fabrică, motivați de cerere. „Va fi o creștere semnificativă a numărului actual de angajați.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc în România chifle pentru McDonald`s, își mai fac o fabrică, motivați de cerere. „Va fi o creștere semnificativă a numărului actual de angajați.“

Manochehr Saadati-Sohi a fost prezentat, recent, ca nemulțumit de decizia primarului general Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile de Sector, G4 Media relatând, și cu un citat atribuit primarului sectorului 2 al Capitalei, că ar amenința Primăria Sectorului 2 cu procese pentru despăgubiri de 200 de milioane de euro dacă nu îi este aprobat certificatul de urbanism pentru construcția a 5 blocuri-turn pe baza Radet de pe bulevardul Barbu Văcărescu, vis-a-vis de hotel Caro, omul de afaceri explicând că a solicitat eliberarea certificatului de urbanism pe 17 februarie 2021, înainte de decizia CGMB din 26 februarie 2021 prin care PUZ Sector 2 a fost suspendat.

Tot G4 Media relatează că acesta ar fi devenit cunoscut fiind unul dintre beneficiarii despăgubirilor de 50 de milioane de euro de la Primăria Capitalei conduse de Gabriela Firea pentru părți din parcul Verdi din București, "reprezentat în afacerea Parcul Verdi de fugarul Dragoș Săvulescu".

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Profit.ro a relatat, în toamna anului 2018, că Primăria Capitalei va plăti 50 de milioane de euro pentru achiziționarea Parcului Verdi de la actualul proprietar, fost acționar la Clubul Dinamo, Dragoș Săvulescu, hotărârea fiind aprobată în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

În primăvara anului 2019, Profit.ro a anunțat că investitorul iranian a cumpărat de la Globe Trade Centre (GTC) un teren de peste 10 hectare, pe care dezvoltatorul intenționa să construiască un mall, înainte de criză.

EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite de pe piața locală, alocă României până la un sfert din miliardul de euro așteptat din listarea la bursă. Tranzacție cu Alpha Bank pentru un nou proiect major CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite de pe piața locală, alocă României până la un sfert din miliardul de euro așteptat din listarea la bursă. Tranzacție cu Alpha Bank pentru un nou proiect major

Familia Saadati-Sohi mai pregătește, în parteneriat cu familiile Hassoun și Kassas, un ansamblu rezidențial cu 9 blocuri în locul complexului de containere frigorifice Antrefrig și al fostei fabrici de jucării Metaloglobus din cartierul Pantelimon. O parte din Complexul Antrefrig este controlat de omul de afaceri de origine iraniană Manochehr Saadati-Sohi și de soția sa, Noemi-Roxana Saadati-Sohi, potrivit datelor termene.ro.

În 2007, Saadati-Sohi a vândut brandul de pateuri Antrefrig producătorului ceh Hame și a rămas cu fabrica de pe strada Fântânica, unde planificase încă de dinainte de criza din 2008 construcția unui ansamblu rezidențial.

De cealaltă parte, Mihail Astratinei este proprietarul dezvoltatorului imobiliar In-Spekt, cunoscut pentru construcția ansamblului rezidențial de lux Parisian Views din centrul Bucureștiului și a unei mici clădiri de birouri în zona Dorobanți-Perla. Alături de Jenica Astratinei, el deține un teren de 2.900 de metri pătrați pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, unde vrea să construiască un hotel de afaceri de patru stele cu circa 180 de camere. Omul de afaceri mai are în portofoliu și alte terenuri pe care vrea să construiască locuințe și birouri.

Înainte de criza financiară din 2007-2008, Astratinei a fost activ pe piața de brokeraj imobiliar prin intermediul agenției ASCO Properties, afiliată rețelei internaționale GVA Worldwide, pe care, ulterior, a închis-o.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
manochehr saadati-sohi
mihail astratinei
in-spekt