EXCLUSIV Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, se alătură milionarilor români din zona Expoziției

EXCLUSIV Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, se alătură milionarilor români din zona Expoziției
scris 16 dec 2019

Antreprenorul Lucian Butnaru, care a ales să fie managerul multinaționalei Cegeka în România, deși deține business-ul SelfPay (fost ZebraPay), pregătește actele necesare dezvoltării unei clădiri de birouri în Bucureștii Noi, o zonă care atrage investiții imobiliare din partea tot mai multor milionari români. Butnaru are mai multe plasamente imobiliare similare în București.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Omul de afaceri deține, în parteneriat cu Gheorghe Ionescu, un teren de peste 1.000 de metri pătrați, lipit de complexul rezidențial Metropolis Residence, dezvoltat de fostul primar Gheorghe Pădure în cartierul Bucureștii Noi.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent, firma lui Butnaru a primit un certificat de urbanism din partea Primăriei Sectorului 1 pentru promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) care vizează alipirea a trei loturi de teren, demolarea unor construcții și anexe și construirea unei clădiri de birouri cu subsol și patru etaje.

„Cel mai probabil voi dezvolta o clădire de birouri. Dar fiind vorba de un Plan Urbanistic de Detaliu, ce trebuie obținut, va mai dura. Poate voi vinde terenul. Se pot construi 4-5.000 de metri pătrați. Am ales acest loc pentru că este zona de Nord, aproape de stațiile de metrou 1 Mai și Jiului, e o zonă în creștere, mai aerisită și care are potențial“, a declarat, pentru Profit.ro, Lucian Butnaru.

Omul de afaceri nu este la prima investiție imobiliară. În 2007, el a dezvoltat clădirea Dacia Business Center, în suprafață de 2.200 de metri pătrați, în care are sediu și compania sa, SelfPay. Mai recent, a renovat o clădire istorică de pe strada Vasile Lascăr 144-146, din centrul Bucureștiului, unde a obținut circa 880 de metri pătrați închiriabili.

„Tot ce dețin am construit acum 10-15 ani, cu excepția clădirii istorice de pe Vasile Lascăr. Am făcut aceste plasamente pe termen lung, nu ca să le vând. Mai fac, când mai apuc, câte un proiect, dar nu sunt om de investiții să fac multe“, spune Lucian Butnaru.

EXCLUSIV Cel mai mare plan din București și unul din cele mai mari în România, ce transformă total Romexpo: cele mai înalte clădiri, cea mai mare piață, cel mai mare coworking, cea mai mare parcare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare plan din București și unul din cele mai mari în România, ce transformă total Romexpo: cele mai înalte clădiri, cea mai mare piață, cel mai mare coworking, cea mai mare parcare

Zonă Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Gheorghe Copos, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente, hoteluri și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor, London Partners sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

Profit.ro a prezentat pe larg povestea lui Lucian Butnaru. El a învățat să citească de la 3 ani, mulțumită mamei, și să programeze înainte de clasa a cincea, datorită cercurilor de informatică de dinainte de 1990. Două dintre companiile de tehnologie pe care le-a co-fondat au fost la un pas de a se prăbuși. Le-a preluat singur și le-a salvat. În 2005, a vândut-o pe prima, Akela, către americanii de la Tech Team cu 3 milioane de dolari. A fost a doua tranzacție din piața românească de soft, după ce Radu Georgescu a vândut RAV către Microsoft.

Cea de-a doua, start-up-ul ZebraPay, unde deținea la început 15% din acțiuni, ajunsese în faza unui iminent faliment. A preluat-o integral în 2011, a schimbat strategia și a salvat-o. Acționarul nu este, însă, tipul obișnuit de antreprenor. Preferă să conducă din poziția de CEO o cu totul altă companie: Cegeka România, operațiunea locală a unei multinaționale belgiene de aproape 500 de milioane de euro din industria de software.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren a anului: Canadianul Michael Topolinski a vândut jumătate din fosta platformă Textile Dacia suedezilor de la Skanska CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren a anului: Canadianul Michael Topolinski a vândut jumătate din fosta platformă Textile Dacia suedezilor de la Skanska

ZebraPay, companie de tehnologie specializată în furnizarea de soluții de plată de tip self-service, a devenit anul trecut SelfPay, în urma unui proces de rebranding de 350.000 de euro.

Numărul tranzațiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele 11 luni ale acestui an au fost încheiate circa 490.000 de tranzacții, cu 7,1% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
lucian butnaru
selfpay
zebrapay
expozitiei