Globalworth și Simon Roth construiesc lângă Renault o clădire de birouri pe terenul cumpărat de la ginerele lui Nicolae Ciornîi, unul dintre cei mai bogați moldoveni

Globalworth și Simon Roth construiesc lângă Renault o clădire de birouri pe terenul cumpărat de la ginerele lui Nicolae Ciornîi, unul dintre cei mai bogați moldoveni

Proiectul Elgan Offices va fi aproape de noul sediul Renault

scris 10 dec 2019

Compania Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, în parteneriat cu antreprenorul israelian Simon Roth, pregătește construcția unei noi clădiri de birouri în zona Preciziei din București, după ce a dezvoltat cu același partener sediul central al grupului Renault România, tot în aceeași zonă.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investiția urmează a fi realizată prin intermediul firmei Elgan Offices, deținută în cote egale Globalworth și Elgan Group (firma omului de afaceri Simon Roth). Prin intermediul aceleiași companii a fost dezvoltat și proiectul de birouri Renault Bucharest Connected, sediul central al grupului auto francez, inaugurat în vara acestui an.

Luna trecută, Elgan Offices a primit de la Primăria Sectorului 6 autorizația necesară construirii unei clădiri de birouri cu două subsoluri și 7 etaje supraterane, la care se adaugă un etaj tehnic.

Urmărește-ne și pe Google News

Dezvoltarea, al cărei cost poate fi estimat la câteva zeci de milioane de euro, va fi pe un teren în suprafață de 12.196 de metri pătrați, potrivit Planului Urbanistic de Detaliu aprobat de administrația locală. Lotul este amplasat în apropierea complexului Renault.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren a anului: Canadianul Michael Topolinski a vândut jumătate din fosta platformă Textile Dacia suedezilor de la Skanska CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren a anului: Canadianul Michael Topolinski a vândut jumătate din fosta platformă Textile Dacia suedezilor de la Skanska

Încă din vara anului trecut, Globalworth a anunțat că firma Elgan Offices cumpărase cu 2 milioane de euro un teren de 7.600 de metri pătrați de la o firmă a omului de afaceri moldovean Vladislav Chetrar, despre care presa din Republica Moldova a scris că este ginerele milionarului Nicolae Ciornâi, fost vicepreședinte al Lukoil.

Între timp, investitorul a mai acumulat un teren, care, potrivit adresei poștale, face parte din patrimoniul Inter Distribution Company, fost distribuitor exclusiv de produse FMCG pentru benzinăriile Lukoil în România, acum în faliment. Compania falimentară îl are printre acționari pe Ion Chetrar, fratele lui Vladislav Chetrar.

Pe baza prețului din prima tranzacție, valoarea întregului teren deținut acum de firma Elgan Offices poate fi estimată la 3,2 milioane euro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Globalworth nu au transmis detalii suplimentare despre acest proiect imobiliar.

„Zona de Vest a Bucureștiului este deja efervescentă, prin «reinventarea» fostelor platforme industriale. Prin dezvoltarea pe terenul Pumac, în zona Preciziei și, mai ales, după un ciclu de peste 7 ani în care complexul AFI a demonstrat deja o viziune solidă, testată prin loialitatea chiriașilor, ne așteptăm la un volum de peste 100.000 de metri pătrați de proiecte de noi, mai ales birouri. Datorită facilităților multiple și a infrastructurii de transport public, precum și a proximității față de campusurile universităților tehnice, clădirile de birouri de pe axa Cotroceni - Iuliu Maniu - Preciziei înregistrează rate de înnoire a contractelor de peste 63%. Doi din trei chiriași aleg să stea peste două cicluri de închiriere, deci peste 10 ani, în clădirile în care se află“, explică Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes. 

EXCLUSIV FOTO One United cumpără de la pilotul de raliuri Gabriele Marotta teren pentru hotel și apartamente de lux în cartierul corporatiștilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO One United cumpără de la pilotul de raliuri Gabriele Marotta teren pentru hotel și apartamente de lux în cartierul corporatiștilor

Globalworth și Simon Roth sunt la a treia afacere imobiliară împreună, prima fiind parafată în 2017, când compania fondată de Ioannis Papalekas a cumpărat de la Simon Roth depozitul de piese auto al Renault din comuna Oarja pentru 42,5 milioane de euro. Ulterior au realizat sediul de 42.300 de metri pătrați al Renault, de pe urma căruia încasează o chirie anuală de 5,7 milioane de euro și care are o valoare de peste 77 milioane de euro, potrivit rapoartelor financiare ale Globalworth.

Omul de afaceri Simon Roth este cunoscut pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare printre care Auchan Logistics (38.000 mp în Ungaria), Volvo Trucks Factory & Logistics (19.300 mp în Franța), Renault-Nissan Logistics (19.500 mp în Ungaria), Bogáncs Estates Office & Logistics (57.000 mp în Ungaria) și DHL Express HQOffice & Logistics (14.500 mp în Ungaria).

Recent, Globalworth a obținut un credit de tip revolving în valoare de 200 de milioane de euro de la un consorțiu format din șapte bănci, dintre care două românești. Din consorțiu face parte și Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, care susține în premieră un investitor cu activități în România. Investitorul a anunțat că împrumutul îi oferă flexibilitate în programul de dezvoltări pe care îl are în derulare în România și Polonia.

EXCLUSIV FOTO Familia Pogonaru vrea să transforme în săli de spectacole Bateria 4-5 Tunari, parte a centurii de fortificații a Bucureștiului, construită de regele Carol I CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Pogonaru vrea să transforme în săli de spectacole Bateria 4-5 Tunari, parte a centurii de fortificații a Bucureștiului, construită de regele Carol I

Globalworth a anunțat recent că este în due diligence detaliat pentru achiziția unor proprietăți în valoare totală de peste 300 milioane de euro din România, motiv pentru care investitorul va realiza o majorare de capital.

În 2018, Globalworth a derulat un program agresiv de achiziții în Polonia. Compania a realizat cinci tranzacții care au implicat investiții de peste 520 milioane euro, dintre care trei au intrat în top zece tranzacții ale anului în Polonia. Prin această strategie, valoarea portofoliului din Polonia al Globalworth a ajuns la 1,5 miliarde de euro, depășind valoarea activelor imobiliare din România, țara de origine a companiei. Deși valoarea proprietăților este împărțită aproape egal între cele două piețe, chiria contractată pe piața românească a fost de doar 77,6 milioane de euro în 2018, cu 24% sub cea contractată pe imobilele din Polonia.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
simon roth
nicolae ciornîi
vladislav chetrar
renault