EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente

EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu poate începe un ansamblu rezidențial major în Politehnică. Metroul SA va primi o parte din 500 de apartamente

West Garden Politehnica

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 iul 2024

Dezvoltatorul imobiliar H4L Development, controlat de familia Bîlteanu, așteaptă obținerea finanțării pentru a începe construcția unui ansamblu rezidențial, recent autorizat, în zona Politehnică din București, ce urmează a fi realizat pe un teren al companiei de proiectare și consultanță Metrou SA, care va primi, în schimb, o parte din cele aproximativ 500 de apartamente planificate, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

H4L Development îl are ca acționar majoritar pe Gheorghe Bîlteanu, tatăl lui Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat - Crișana, care figurează și el ca acționar minoritar.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor

Terenul pe care urmează a fi construit ansamblul West Garden Politehnica este amplasat pe strada Fabricii, nr. 26, și este un activ, liber de construcții, al Metroul SA. Proprietatea are o suprafață de 16.500 de metri pătrați și este localizată peste drum de depoul Ciurel și lângă imobilele rezidențiale Quadra 2, realizat de Conarg, și Exigent Two, realizat de Alin Niculae.

„Încă nu am început lucrările în baza noilor autorizații de construire, deoarece suntem în proces de a asigura finanțarea proiectului. Este posibil să începem anul acesta, dacă reușim să obținem finanțarea. Valoarea de dezvoltare a proiectului este de aproximativ 47 de milioane de euro, fără teren“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Dragoș Bîlteanu, co-CEO H4L Development.

EXCLUSIV Legea care permite crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT a trecut de un hop. S-au impus restricții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Legea care permite crearea fondurilor de investiții imobiliare de tip REIT a trecut de un hop. S-au impus restricții

În schimbul terenului, Metroul SA urmează să primească o parte din cele 494 de apartamente proiectate în West Garden Politehnica.

Proiecte în pregătire

Ansamblul face parte din strategia dezvoltatorului de a investi 400 de milioane de euro în circa 5.000 de apartamente în următorii 4 ani. Investițiile preconizate vor fi împărțite în 6 ansambluri rezidențiale majore din București, Brașov și Constanța. Obiectivul H4L este ca până în 2035 să construiască 50.000 de apartamente, pentru care a acumulat mai multe terenuri în 5 orașe din țară.

EXCLUSIV FOTO Forte Partners, cu investitori libanezi, a început demolarea unei foste mari fabrici din București. Apar în loc birouri și apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Forte Partners, cu investitori libanezi, a început demolarea unei foste mari fabrici din București. Apar în loc birouri și apartamente

Deocamdată, singurul proiect la care se lucrează pe șantier este ansamblul The Village, care are planificate 1.284 de case pe un teren de 27 de hectare din Pipera cumpărat de la George Becali și Willbrook. În apropierea acestui proiect, tot în Pipera, H4L mai are pregătit ansamblul Millennium cu 718 apartamente.

Un alt proiect planificat, a cărui autorizare este așteptată, este H4L Sebastian Park din cartierul bucureștean Rahova, care are gândite 900 de apartamente ce vor ocupa un teren pe care a funcționat în trecut o fabrică a Alumil.


Investitorul mai deține în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, 20 de hectare de teren pe care plănuiește să înceapă construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente cu grădină, după modelul The Village.

De asemenea, H4L Development are planificată în Constanța începerea unui complex rezidențial cu 670 de apartamente.

Dezvoltatorul vrea să dezvolte și o rețea de galerii comerciale în București, Brăila, Brașov și Giurgiu, pentru care are deja terenuri și este în diferite etape de construcție sau avizare.

EXCLUSIV Lituanienii de la Apex Alliance pregătesc vânzarea unui hotel Hilton în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lituanienii de la Apex Alliance pregătesc vânzarea unui hotel Hilton în România

Compania a preluat, în vara anului 2020, și controlul constructorului de rețele electrice Electromontaj și a anunțat, pentru Profit.ro, că vrea să construiască proiecte imobiliare industrial-logistice pe terenurile firmei.

Prin intermediul Electromontaj, familia Bîlteanu a achiziționat în aprilie 2024 și pachetul de control al companiei de asigurări ABC Insurance.

viewscnt
Afla mai multe despre
h4l development
bilteanu
metroul sa