EXCLUSIV FOTO Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin au început săpăturile la cel mai scump ansamblu rezidențial al lor, pe un teren cumpărat de la milionarul Virgil Călina

EXCLUSIV FOTO Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin au început săpăturile la cel mai scump ansamblu rezidențial al lor, pe un teren cumpărat de la milionarul Virgil Călina

Proiectul Crown Towers

scris 24 iul 2020

Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, care au dezvoltat sub brandul Metropolitan peste 3.500 de apartamente, au început, recent, săpăturile la primul lor proiect rezidențial exclusivist, în cartierul bucureștean Aviației, pe un teren cumpărat anul trecut de la milionarul Virgil Călina cu peste 10 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19 CITEȘTE ȘI Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19
Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul, denumit Crown Towers, va fi dezvoltat sub brandul Metropolitan Developments, prin firma Precise Property Developers, deținută în cote egale de Dan Drăgulin și Radu Herghelijiu, conform datelor termene.ro.

„Situația actuală (cauzată de epidemia de COVID-19, n.red.) nu afectează în niciun fel calendarul activităților pentru Crown Towers, cum de fapt nu a afectat nici celelalte șantiere în lucru - Berceni, Mihai Bravu și Viilor. Proiectul a fost demarat deja, încă din data de 1 iunie 2020,  momentan suntem la săpături. Proiectul va fi dezvoltat în două faze de construcții. Prima fază include două clădiri turn rezidențiale, cu 156 de apartamente, centru de afaceri, birouri de închiriat, bistro, comercianți, parcări subterane. Ce-a de-a doua fază de construcție reprezintă a treia clădire-turn (80 apartamente), parcare cu mai multe niveluri, zona de fitness și zona de spa și piscină. Apartamentele vor avea suprafețe utile cuprinse între 75 și 164 metri pătrați, toate beneficiind de terase de minim 10 metri pătrați utili“, a declarat, pentru Profit.ro, Robertino Georgescu.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

Investiția necesară dezvoltării acestui proiect a fost estimată la 100 milioane de euro, ceea ce îl face, de departe, cel mai scump din portofoliul celor doi antreprenori.

Complexul este construit pe un teren de circa 10.000 de metri pătrați cumpărat anul trecut de la omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord și al uneia dintre marile companii românești de distribuție de băuturi alcoolice - Reims Beverage.


Raportat la tranzacția prin care One United Properties a cumpărat de la omul de afaceri Vasile Petrescu, contra unei sume de 1.200 de euro/metru pătrat, un teren învecinat cu cel achiziționat de Metropolitan Developments, prețul plătit lui Virgil Călina poate fi estimat la peste 10 milioane de euro.

Recent, sediul Metropolitan Developments a fost mutat în One Herăstrău Office, clădire de birouri cumpărată luna trecută de One United Properties de la Conarg, amplasată la 250 de metri de terenul proiectului Crown Towers.

Dezvoltatorul mai are în lucu un ansamblu rezidențial cu 200 de apartamente pe Șoseaua Viilor, lângă fosta fabrică Pepsi (înlocuită și ea cu un proiect de locuințe), altul în apropierea stației de metrou Mihai Bravu, cu 81 de apartamente, pe un teren cumpărat de la fosta Petromservice, și mai lucrează la un proiect cu locuințe în Berceni.
Anul acesta, Metropolitan Developments a cumpărat și terenul de 6.900 de metri pătrați al fabricii Electroconstrucția de lângă Parcul Carol, destinat tot unui ansamblu rezidențial.

EXCLUSIV Michael Israeli și divizia de investiții a CITR pregătesc un ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Michael Israeli și divizia de investiții a CITR pregătesc un ansamblu rezidențial

Foști colegi de liceu, Georgescu și Drăgulin fac parte din avangarda de investitori care au mizat pe zona de sud a Bucureștiului, care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă tocmai în perioada de criză. Cei doi au construit în zonele Popești-Leordeni și Berceni, dar nu numai, peste 3.500 de apartamente croite după plafoanele programului „Prima Casă“. Valoarea totală de piață a proiectelor imobiliare dezvoltate sub cupola Metropolitan se ridică la 170 milioane euro, potrivit datelor prezentate de investitor.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o activitate tranzacțională mai slabă pe parcursul anului din cauza epidemiei de coronavirus.

Totuși, numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut surprinzător de mult, în luna iunie, cu 16,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 46.800 de contracte, după două luni consecutive de scăderi abrupte cauzate de restricțiile impuse de COVID-19, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

EXCLUSIV One United vinde o parte din proiectul de birouri One Cotroceni Park pentru 25 milioane de euro, bani ce vor fi investiți în dezvoltarea complexului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United vinde o parte din proiectul de birouri One Cotroceni Park pentru 25 milioane de euro, bani ce vor fi investiți în dezvoltarea complexului

Volumul de tranzacții din primele șase luni este într-o scădere nesemnificativă, de 1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, recuperând decalajul de 4,5% apărut după primele cinci luni.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, și a continuat în luna mai cu un minus de 27,8%.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
robertino georgescu
dan dragulin
metropolitan developments
virgil calina