EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, aproape își dublează investiția din nordul Bucureștiului, la peste 110 milioane euro. Achiziționează un proiect logistic major inițiat de Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei

EXCLUSIV CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, aproape își dublează investiția din nordul Bucureștiului, la peste 110 milioane euro. Achiziționează un proiect logistic major inițiat de Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei

CTPark Bucharest North

scris 5 apr 2021

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, își poate aproape dubla suprafața proiectului logistic început, recent, în Ștefăneștii de Jos. Compania a cumpărat un teren de 17,9 hectare de la oamenii de afaceri Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei, despre care Profit.ro a anunțat că au inițiat un proiect de parc logistic în valoare de 50 de milioane de euro în Afumați, relevă documente analizate de Profit.ro

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Iranianul Manochehr Saadati-Sohi și partenerul său, Mihail Astratinei, au vândut terenul celor de la CTP, într-o tranzacție evaluată de Profit.ro la peste 5 milioane de euro, și și-au asumat că vor obține ei autorizațiile de construire necesare.

Urmărește-ne și pe Google News
Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Proiectul propus pentru acest teren prevede construcția a 4 hale de depozitare cu o suprafață construită totală de circa 85.000 de metri pătrați, care, la costurile actuale de investiție, poate fi evaluat la peste 50 de milioane de euro.

Cele 4 parcele achiziționate de CTP sunt între pădurea Lipoveanca-Vulpache, de la intrarea în Ștefăneștii de Jos, și complexul comercial Expo Market Doraly.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Acestea vin în prelungirea terenului de circa 19 hectare pe care CTP l-a cumpărat de la Willbrook și pe care, anul trecut, a început dezvoltarea CTPark Bucharest North, un proiect de 100.000 de metri pătrați din care a predat deja 20.000 de metri pătrați și urmează livrarea unei suprafețe similare. Investiția în CTPark Bucharest North a fost estimată la 65 de milioane de euro, ceea ce face ca noul proiect achiziționat să ducă bugetul de investiții la peste 110 milioane de euro.


În prima etapă a noului proiect achiziționat se intenționează construcția unei hale cu o suprafață de 26.000 de metri pătrați, reglementată printr-un Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat anul trecut de primăria din Afumați. Investiția în această fază este de 21 de milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

În faza a doua se dorește construcția unei hale de 34.000 de metri pătrați, urmată de una de 18.600 de metri pătrați și una de 5.800 de metri pătrați. Suprafața desfășurată a celor 4 depozite va fi de aproape 96.500 de metri pătrați.

În incinta parcului logistic se vor realiza două zone de parcare autocamioane, cu un total de 22 de locuri de parcare pentru tiruri. De asemenea se vor realiza zone de parcare pentru autoturisme cu un total de 282 locuri.

Durata de realizare a proiectului a fost estimată la 2 ani.

EXCLUSIV Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, la un pas de achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Uniqa, al doilea asigurător din Austria, la un pas de achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

Remon Vos, CEO-ul și unul dintre acționarii CTP, a declarat într-un interviu acordat, recent, Profit.ro că va direcționa spre piața românească până la 250 de milioane de euro din banii obținuți din listarea la Bursa din Amsterdam. El a mai spus că vrea să își crească portofoliul de depozite locale cu 25% până la finalul anului, de la suprafața de 1,6 milioane de metri pătrați pe care o are deja în România.

Cu scopul accelerării investițiilor, CTP a cumpărat și un teren de la Alpha Bank pentru un proiect major în Popești-Leordeni, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

În octombrie 2020, CTP a lansat o emisiune de obligațiuni verzi cu o valoare de 650 milioane de euro, care s-a suprasubscris de mai multe ori. Obligațiunile companiei ajung la maturitate în 2025. Emisiunea a fost una record pentru o companie imobiliară din Europa Centrală și de Est aflată la prima ieșire de acest gen și a fost urmată de două emisiuni suplimentare, în total fiind atrase peste 1,5 miliarde de euro.

EXCLUSIV Zile negre pentru piața birourilor flexibile din România. New Work a ieșit de pe piață, V7 Startup s-a închis, aSpace conservă un sediu. „Sper ca revenirea să nu vină prea târziu!“. LISTA spațiilor de coworking din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Zile negre pentru piața birourilor flexibile din România. New Work a ieșit de pe piață, V7 Startup s-a închis, aSpace conservă un sediu. „Sper ca revenirea să nu vină prea târziu!“. LISTA spațiilor de coworking din România

CTP a încasat, anul trecut, venituri nete din chirii de 47,3 milioane de euro în România, cu peste 15% mai mari decât în 2019, fiind cel mai bun rezultat după Cehia. Portofoliul românesc generator de venituri al CTP era evaluat la 943,6 milioane de euro la sfârșitul anului trecut, la o valoare a împrumuturilor de peste 635 milioane de euro. În 2019, compania avea proprietăți funcționale în valoare de aproape 700 milioane de euro și împrumuturi de 522 milioane euro.

Valoarea proprietăților românești pe care CTP le are acum în dezvoltare este de 32,2 milioane euro.

Anul trecut, compania a fost angajată într-o serie de achiziții, prezentate în exclusivitate de Profit.ro. A cumpărat A1 Business Park din Dragomirești Vale, la un preț de circa 25 milioane de euro, tranzacție ce a facilitat ieșirea grupului australian Cromwell de pe piața imobiliară românească. A preluat de la Dan Șucu centrul logistic al retailerului de mobilă și decorațiuni Mobexpert de lângă București, într-un contract de tip „sale and lease back“ evaluat la circa 14 milioane de euro. A plătit circa 30 milioane de euro pe trei hale de circa 56.000 de metri pătrați deținute de fondul britanic Equest Balkan Properties. Și a cumpărat un teren de 6,3 hectare de la producătorul spaniol de subansamble auto Dover în completarea depozitelor sale din cadrul CTPark Bucharest din Dragomirești-Vale.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
manochehr saadati-sohi
mihail astratinei