EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, vrea să deschidă în 2025 un parc de retail lângă viitorul Kaufland ce ia locul fostei fabrici UTREC Chitila

EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, vrea să deschidă în 2025 un parc de retail lângă viitorul Kaufland ce ia locul fostei fabrici UTREC Chitila

Chitila Plazza by Radacini

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris astăzi, 06:00

Omul de afaceri Ali Madadi, proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, pregătește actele necesare dezvoltării unui parc de retail, care se va construi în 2025 în paralel cu un nou magazin Kaufland în locul fostei fabrici UTREC Chitila, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Familia Madadi, în calitate de acționar majoritar al fostei fabrici de utilaje pentru industria alimentară UTREC Chitila, a vândut retailerului german Kaufland, cu un preț de 5,8 milioane de euro, un teren de 2,2 hectare, liber de construcții, rezultat din dezmembrarea lotului de peste 3,7 hectare al UTREC.

Pe bucata de teren rămasă, în suprafață de circa 1,4 hectare, Madadi a proiectat un parc de retail ce va purta numele de Chitila Plazza by Radacini. Proiectul este format din 3 clădiri cu o suprafață cumulată de 5.780 de metri pătrați.

Deschiderea parcului este preconizată pentru ultimul trimestru din 2025 și se va sincroniza cu inaugurarea magazinului Kaufland alăturat. „Va fi un nou concept de retail parc axat pe sustenabilitate și cu un design diferit față de ce avem în piață“, a declarat, pentru Profit.ro, Filip Todosia, reprezentantul Rădăcini Estate, divizia imobiliară a grupului Rădăcini.


Clădirile de pe fosta platformă industrială UTREC au fost demolate în 2022. Înainte de desființarea lor, aici erau ținute utilajele și autovehiculele second hand ale celor două divizii Rădăcini. În același loc, distribuitorul polonez de piese auto Inter Cars avea închiriat un depozit pentru una dintre filialele sale.

Terenul UTREC este chiar lângă pasajul Chitila de pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, la mai puțin de un kilometru distantă de depozitele DB Schenker, cumpărate de Dragoș și Adrian Pavăl într-o tranzacție de peste 15 milioane de euro, prezentantă în exclusivitate de Profit.ro. Frații Pavăl analizează mai multe variante pentru destinația terenului achiziționat, însă au început avizarea unui magazin cu două etaje pentru acest amplasament.

În această zonă, cel mai puternic pol de retail este reprezentat de Colosseum Mall, unde funcționează Carrefour și Leroy Merlin.

Ioannis Papalekas s-a asociat cu miliardarul grec Evangelos Marinakis și intră puternic pe piața de transport maritim CITEȘTE ȘI Ioannis Papalekas s-a asociat cu miliardarul grec Evangelos Marinakis și intră puternic pe piața de transport maritim
Urmărește-ne și pe Google News

Ali Madadi a intrat puternic pe piața imobiliară în 2018 când a înființat divizia Rădăcini Estate, prin intermediul căreia a dezvoltat primul său proiect rezidențial de mari dimensiuni: ansamblul Aviației Tower. Mai recent, el a realizat și blocul 303 by Rădăcini, cu 74 de apartamente, amplasat pe malul lacului Grivița, peste drum de proiectul de locuințe pe care îl autorizează Vastint, companie cu acționari comuni cu ai IKEA.

Profit.ro a mai anunțat și că omul de afaceri Ali Madadi a scos la vânzare, cu circa 13 milioane de euro, terenul pe care funcționează service-ul auto Sama Griviței din apropierea Gării de Nord din București. În lipsa unui cumpărător, el este dispus să dezvolte în locul service-ului o clădire de birouri.

Anul trecut, Madadi a început să elaboreze documentația necesară dezvoltării unui ansamblu rezidențial amplu pe terenul de 4,5 hectare cumpărat de la fosta fabrică de ulei industrial Sin de lângă IKEA Pallady. Investitorul analizează și varianta vânzării proiectului.

El a demolat și showroom-ului Opel de lângă mallul Plaza Romania din Sectorul 6, pentru a face loc unui supermarket Mega Image, potrivit datelor Profit.ro.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
EXCLUSIV Giorgică Baicu, proprietarul grupului Corvaris, pregătește un nou proiect rezidențial și un hotel de 4 stele lângă noul patinoar Berceni Arena CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Giorgică Baicu, proprietarul grupului Corvaris, pregătește un nou proiect rezidențial și un hotel de 4 stele lângă noul patinoar Berceni Arena

Ali Madadi nu este la prima colaborare cu Mega Image. Și în locul service-ului și al showroom-ului auto Suzuki din Otopeni urmează să se construiască tot un magazin Mega Image.

Baza afacerilor antreprenorului Ali Madadi este grupul Rădăcini, unul dintre cei mai mari comercianți de autovehicule din România. Grupul comercializează mărcile Opel, Citroën, Peugeot, Mazda, Suzuki, Volkswagen și Honda. Înainte de lansarea diviziei imobiliare, grupul a mai construit un proiect rezidențial în zona Plevnei și o clădire de birouri boutique, proiectată de arhitectul Dorin Ștefan, la intersecția Bulevardului Uranus cu Calea Griviței.

Înlocuirea vechilor fabrici cu magazine, clădiri de birouri și ansambluri rezidențiale este procesul prin care au trecut aproape toate marile platforme industriale din București. Cele mai cunoscute exemple sunt AFI Cotroceni și AFI Park, care au luat locul fostei fabrici UMEB, proiectele Campus 6 și The Light care se ridică în locul fostei platforme Pumac, The Bridge și Orhideea Towers, în locul fostei fabrici de pâine Spicul, Rose Garden de pe Suveica (zona Obor), Vivenda care a luat locul fabricii de pâine Titan, Doamna Ghica Plaza în locul Romfelt sau Timișoara 58 peste Frigocom în Militari.

De altfel, fostele fabrici continuă să fie principala sursă de terenuri pentru noile dezvoltări imobiliare din București. Doar în acest moment sunt în diferite etape de dezvoltare proiecte pe fostele platforme Romcarton, Romprim, Laromet, Marmura, Electrotehnica, Timpuri Noi, Automatica, fabrica de mobilă Pipera, Stiteh, Semănătoarea, Ventilatorul, Rocar, fabricile de pâine Băneasa și Spicul, fabrica de mezeluri Medeus, fabrica de bere Grivița și fabrica de mobilă Artemob.

viewscnt
Afla mai multe despre
ali madadi
radacini motors
utrec chitila