Werk Property Group va livra până în decembrie proiectul de birouri Vox Technology Park, care presupune construirea unei clădiri de birouri de 35.000 de metri pătrați, a declarat vineri, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, unul dintre acționarii dezvoltatorului, Virgil Tornoreanu. Proiectul este preînchriat în proporție de 53,95%, valoarea investiției fiind de 27,5 milioane euro, asigurată integral din resurse proprii.
Dezvoltatorul consideră că există o cerere foarte mare în momentul actual pentru spații de birouri, iar proiectul Vox Technology Park va fi disponibil cel mai rapid, adică din acest an, spre deosebire de celelalte proiecte office din Timișoara, care se află în derulare și care vor fi disponibile în anii următori, scrie News.ro.
În aceste condiții, acționarul Werk Property Group spune că își poate selecta clienții și poate obține prețuri bune pe chirii, dacă oferă și calitate.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“În momentul în care livrezi calitate, restul vine de la sine. Este clar că ne facem niște calcule, dar nu acesta este scopul în sine”, a afirmat Tornoreanu.
Viitorii chiriași provin din domeniul IT&C.
Proiectul Vox Technology Park va dispune de numeroase facilități precum spații comerciale și de servicii, mai multe săli de conferințe, restaurant, cafenea și o terasă suspendată la ultimul etaj, sală de fitness, o parcare generoasă, care va include și locuri de parcare cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice și spații pentru biciclete, și dușuri pentru angajați.
În cadrul proiectului va exista posibilitatea de identificare biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentelor (4 Fingers Touchless) sau recunoaștere facială.
Werk Property Group admite că există și posibilitatea de a vinde proiectul office.
“Avem discuții de preluare a proiectului. Avem și un preț pentru 85% din proiect închiriat”, a precizat Tornoreanu.
Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului, face parte din grupul de companii Werk, care a investit și a construit în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri.
Unul dintre acționarii Werk Property Group este omul de afaceri Virgil Tornoreanu, care deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions.
Tornoreanu a emigrat în Austria în 1990, unde a făcut studii, a lucrat în construcții și a avut și propria afacere împreună cu un partener. În 2006, omul de afaceri s-a întors în România pentru afaceri, dar nu și pentru a locui aici.
El a deschis o firmă IT în România, iar ulterior s-a implicat și în construcții.
“Mentalitatea germanică m-a ajutat foarte mult. Noi, românii, suntem foarte creativi, dar nu suntem meticuloși. (...) Germanii sunt obsedați ca să optimizeze până la ultimul detaliu costurile”, a spus Tornoreanu.
Întrebat ce părere are despre dezvoltarea marilor orașe din provincie, omul de afaceri consideră că orașul Cluj s-a dezvoltat pe zona de IT la fel de puternic cum Timișoara s-a dezvoltat bazându-se pe industria de componente auto.
“Există o limită a dezvoltării în Cluj, față de Timișoara, care nu are limită de dezvoltare. Timișoara mai are un avantaj față de Cluj: infrastructura și accesul la autostradă. Este o problemă să faci un drum între Timșoara și Cluj. Un astfel de drum durează foarte mult, circa trei- patru ore”, a menționat omul de afaceri.
Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară C&W Echinox, la nivelul orașelor de importanță regională din România, cea mai dezvoltată piață de birouri este Cluj-Napoca, cu un nivel de 0,74 mp/locuitor, urmată de Iași (0,5 mp/locuitor) și Timișoara (0,45 mp/locuitor).
Dezvoltatorii de spații de birouri ar trebui să livreze în acest an 10 proiecte care însumează 219.500 mp, suprafață în scădere cu 37% față de cea finalizată în 2016, dar o mare parte din proiectele anunțate au șanse mari să fie amânate pentru 2018, a declarat directorul general al firmei de consultanță imobiliară JLL, Silviana Petre Badea, într-un interviu acordat News.ro.