Cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier din România: BCR a dat cu chirie cele 132 de apartamente din Silver Mountain, visul milionarului Dan Fisher

Cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier din România: BCR a dat cu chirie cele 132 de apartamente din Silver Mountain, visul milionarului Dan Fisher
scris 21 dec 2018

BCR a decis să închirieze cele 132 de apartamente rămase nevândute în complexul rezidențial de lux Silver Mountain, preluat în 2014 în contul datoriilor, operatorului hotelier Bookingpedia, o afacere antreprenorială dezvoltată de Andreea Achiței, în cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Complexul Silver Mountain din Poiana Brașov, visul milionarului Dan Fisher, răpus de cancer pulmonar în vara anului 2012, a fost cumpărat de BCR în mai 2014 pentru 49,7 milioane euro, la patru luni după ce dezvoltatorul proiectului a intrat în faliment. BCR, care deține 98% din masa credală a firmei falimentate, a preluat, în cadrul unei licitații, 171 apartamente, 176 locuri de parcare, două spații comerciale, o clădire multifuncțională (restaurant, club, spa & fitness), drumuri de acces, spații verzi și teren excedentar în suprafață de 206.500 metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News

Acum, cele 132 de apartamente rămase nevândute au fost închiriate de Bookingpedia și, din 1 noiembrie 2018, au fost transformate în unități de cazare de patru stele.

„Bookingpedia a închiriat de la BCR apartamentele la un preț avantajos pentru ambele părți. Ei au transformat apartamentele în hotel, însă BCR poate să le vândă oricând, cumpărătorii având opțiunea de a se transforma în investitori, lăsând apartamente în continuare către operatorul hotelier și să își recupereze investiția din chirie“, spune pentru Profit.ro Mircea Drăghici, managing director al EST Hospitality, intermediarul tranzacției.

EXCLUSIV Grupul belgian Atenor intră pe piața rezidențială și are pregătite peste 180 milioane euro pentru România. A cumpărat un teren aproape de Promenada Mall și negociază noi tranzacții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul belgian Atenor intră pe piața rezidențială și are pregătite peste 180 milioane euro pentru România. A cumpărat un teren aproape de Promenada Mall și negociază noi tranzacții

BCR a finanțat proiectul cu 86 milioane euro, din care și-a recuperat „pe hârtie“ 52,3 milioane euro. Cu o lună înainte de declanșarea insolvenței INR Management, din 19 august 2013, firma a fost cumpărată de la sora lui Dan Fisher de fondul asiatic de investiții UNI-ASIA Holding, reprezentat în Europa de Est de Bogdan Gheorghiu. Cumpărătorii erau dispuși să continue proiectul gândit de Dan Fisher, pentru finalizarea căruia mai era nevoie de circa 100 milioane euro. În urma declanșării falimentului, investitorii au făcut însă un pas înapoi, iar banca a preluat activele în contul datoriei.

„Cu Silver Mountain Resort Poiana Brașov 4* ne consolidăm prezența în Brașov și propunem un produs hotelier complet cu spații de cazare și oferta de servicii într-o destinație montană de top. Clienții pe care-i avem deja în hotelurile pe care le administrăm caută locații noi, în mijlocul naturii și care să le transmită emoții pozitive, având în același timp toate facilitățile la dispoziție“, spune Andreea Achiței, proprietarul Bookingpedia, care administrează peste 1.500 de camere de hotel pe litoral, în stațiunile Neptun, Costinești, Mamaia și Eforie Nord și în Sinaia, Predeal și Brașov.

Tranzacție: Frații Sharkey își fac exit-ul din afacerea ParkLake, la 2 ani de la deschidere. În acest moment nu mai au niciun proiect în România. Surse: Evaluare de circa 80 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Frații Sharkey își fac exit-ul din afacerea ParkLake, la 2 ani de la deschidere. În acest moment nu mai au niciun proiect în România. Surse: Evaluare de circa 80 milioane euro

BCR va continua să promoveze vânzarea apartamentelor în sistem retail, viitorii proprietari având la dispoziție atât un apartament de vacanță, cât și posibilitatea unei investiții pe termen lung. 

Compania INR Management Real Estate a început în 2008 construcția celui mai luxos proiect imobiliar din România, estimat la peste 300 de milioane de euro. Dezvoltatorul intenționa să construiască o mini-stațiune turistică, aceasta urmând să cuprindă apartamente și vile, un hotel cu 184 de camere afiliat lanțului Raddison, două săli de cinematograf, un heliport, un club de tenis și un teren de golf cu 18 găuri amenajat pe un teren de 440.000 de metri pătrați.

Cele 15 vile cu 600 de apartamente ale complexului urmau să fie construite pe o suprafață de 88 de hectare. Criza economică a împiedicat însă finalizarea proiectului, în prezent complexul rezumându-se la cinci imobile, un centru Spa și un centru comercial în care funcționeaza restaurantul Loft și clubul Office. Lucrările la hotelul s-au oprit la nivelul primului etaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
silver mountain
bcr
bookinpedia
dan fisher