Mutarea atenției dinspre spațiul de lucru în sine pe modul în care el susține experiența angajaților reprezintă un trend existent înainte de pandemie, dar acum capătă și mai multă importanță. Întreaga planetă a trecut prin schimbări sociale majore în timpul pandemiei, oamenii au alte nevoi în prezent, iar modul în care arată spațiile de lucru trebuie să fie altul.
Designul centrat pe noile dorințe și nevoi ale oamenilor este astăzi în centrul atenției mai mult ca oricând și este firesc să fie așa. Angajații vor acum mai multă libertate de mișcare, spații mai largi, mai aerisite, locuri dedicate socializării. Ei își doresc spații concepute de așa natură încât să susțină colaborarea într-un cadru informal și confortabil, percepute ca fiind esențiale pentru evoluția profesională și personală.
În vechile spații de lucru, designul conceput în urmă cu 30 de ani era aplicat în principal pentru a crește eficiența unui număr cât mai mare de oameni. În prezent contează mai mult calitatea interacțiunilor dintre oameni, nu numărul lor. Explicația este una logică: relațiile de calitate dintre angajați, într-un cadru conceput pentru a le susține atât pe cele informale, cât și pe cele formale, cântăresc mult mai greu în activitatea organizațiilor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Aceste idei au stat și în spatele campusului de birouri YUNITY Park, deținut de Genesis Property, conceput tocmai pentru a crește calitatea relațiilor dintre oameni la un nivel cât mai înalt. Spațiile verzi și cele dedicate activităților de grup, fie cu colegi sau prieteni, situate în imediata apropiere a birourilor, completează armonios relațiile de muncă și le dau acea dimensiune umană de care era nevoie.
Relațiile dintre oameni, cu cât sunt mai complexe, cu atât sunt importante în orice rețea de relații din cadrul oricărei companii. Tocmai de aceea, modul în care sunt concepute acum spațiile de lucru trebuie să pună în prim-plan omul și nevoile lui reale de relaționare și evoluție. Spațiile de co-living și co-working au devenit mai importante ca oricând, iar cele dedicate activităților sociale și culturale sunt esențiale pentru construirea unor relații solide între oameni. Iar acestea stau la baza unor comunități bine sudate, care pot aduce valoare și impact în societate.
Andreea Petre este un profesionist cu o experiență de 10 ani în domeniul real estate și s-a alăturat echipei Genesis Property în 2020, în poziția de Cost & Contract Manager. Din acest rol, ea face parte din echipa de leadership a transformării parcului de business Novo Park în YUNITY Park, un nou concept de real estate, investiția totală fiind de 50 de milioane de euro.
Un material Investing in Property