Declinul televiziunii prin cablu: S&P a redus perspectiva ratingului Warner Bros Discovery la ”negativă”

Declinul televiziunii prin cablu: S&P a redus perspectiva ratingului Warner Bros Discovery la ”negativă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2024

S&P a redus perspectiva ratingului Warner Bros Discovery de la ”stabilă” la ”negativă””, invocând scăderi ale afacerii de televiziune prin cablu ale companiei media, care s-ar putea agrava odată cu pierderea potențială a drepturilor de difuzare pentru jocurile Asociației Naționale de Baschet. 

Afacerea de televiziune prin cablu, care aduce aproximativ jumătate din veniturile Warner Bros Discovery, se luptă cu o scădere veniturilor din publicitate și cu renunțarea la serviciile TV prin cablu de către consumatorii care trec la streaming.

Urmărește-ne și pe Google News

Acest lucru a forțat compania să reducă valoarea activelor sale de TV cu aproximativ 9,1 miliarde de dolari, la începutul acestei luni, arată News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Scăderea cererii consumatorilor din China, reflectată în rezultatele financiare trimestriale ale Alibaba și JD.com CITEȘTE ȘI Scăderea cererii consumatorilor din China, reflectată în rezultatele financiare trimestriale ale Alibaba și JD.com

S&P a declarat că perspectiva sa reflectă așteptările că nivelul datoriilor Warner Bros Discovery va rămâne ridicat, deoarece scăderea televiziunii prin cablu influențează capacitatea sa de a plăti rapid datoria.

Agenția de rating a reafirmat ratingul de credit ”BBB-” pentru companie.

Warner Bros Discovery avea o datorie brută de 41,4 miliarde de dolari la 30 iunie, după ce a rambursat 1,8 miliarde de dolari în al doilea trimestru.

S&P a spus că potențiala pierdere a contractului de difuzare TV pentru NBA după sezonul 2024-2025 ar înrăutăți problemele.

Luna trecută, NBA a acordat ESPN, a Walt Disney, NBCUniversal, deținută de Comcast, și Amazon.com drepturi de a difuza meciurile ligii, punând capăt unui parteneriat vechi de patru decenii cu Warner Bros Discovery.

Compania a intentat un proces împotriva NBA, după ce liga a respins oferta sa egală pentru pachetul Amazon.

Producătorul de cipuri Texas Instruments va primi din partea guvernului american o finanțare de până la 1,6 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Producătorul de cipuri Texas Instruments va primi din partea guvernului american o finanțare de până la 1,6 miliarde dolari

NBA a contribuit în mare măsură la profitul companiei prin dolari din publicitate în portofoliul său de servicii TV prin cablu și serviciul de streaming Max.

Baza de utilizatori direct către consumatori a companiei a crescut la 103,3 milioane, ajutată de produse mai ieftine, susținute de reclame și de extinderea Max pe noi piețe.

”Biblioteca profundă de filme și televiziune a WBD... îi oferă instrumentele necesare pentru a-l transforma într-un serviciu de streaming convingător, iar capacitatea sa de a-și transpune baza puternică de active într-o creștere susținută va fi cheia pentru a compensa scăderile liniare”, a spus S&P.

viewscnt
Afla mai multe despre
warner bros discovery
s&p
rating
perspectivă
negativă