Lockheed Martin ridică ținta de vânzări pentru 2024, pe baza cererii de rachete și avioane de luptă

Lockheed Martin ridică ținta de vânzări pentru 2024, pe baza cererii de rachete și avioane de luptă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2024

Compania americană de apărare Lockheed Martin și-a îmbunătățit obiectivul anual de vânzări, ca urmare a reluării neașteptate a livrărilor aeronavelor sale F-35, după ce Pentagonul a început să accepte avioanele săptămâna trecută, transmite Reuters.

Lockheed Martin se așteaptă ca vânzările din 2024 să fie cuprinse între 70,5 și 71,5 miliarde de dolari, față de 68,5 până la 70 de miliarde de dolari estimate anterior, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Fitch a atribuit pentru prima dată Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil. \ CITEȘTE ȘI Fitch a atribuit pentru prima dată Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil. "Va continua să genereze un flux de numerar suficient de puternic în România pentru a acoperi expansiunea internațională."
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile companiei cu sediul în Bethesda, Maryland, au crescut cu 3,2% în urma informației.

SUA au reluat livrările de F-35 după o pauză de luni de zile provocată de întârzierile actualizării software-ului.

Lockheed a modernizat avioanele în cadrul programului Technology Refresh 3 sau TR-3, care oferă F-35 afișări și putere de procesare mai bune.

Reluarea livrărilor include upgrade-uri incomplete de software, iar Pentagonul va reține o parte din plată, ale cărei detalii nu sunt cunoscute, până la finalizarea îmbunătățirilor rămase.

F-35 este cel mai mare program de apărare din lume și contribuie cu aproximativ 30% la veniturile companiei.

”F-35 rămâne o prioritate de top și recent am livrat clientului primul avion configurat cu TR-3 și devansăm livrările pentru 2024 pentru a îndeplini gama noastră așteptată de 75-110 F-35”, a spus CEO Jim Taiclet.

TR-3 implică îmbunătățiri atât hardware, cât și software și este văzut ca un pilon al unei actualizări mai ample a avionului stealth cunoscut sub numele de Block 4.

Bosch semnează cea mai mare afacere din istoria sa CITEȘTE ȘI Bosch semnează cea mai mare afacere din istoria sa

Îmbunătățirile ”sunt pași esențiali pentru a ne asigura că F-35 rămâne cea mai avansată aeronavă de luptă din lume și nodul cheie pentru vehiculele aeriene în arhitectura comună a tuturor domeniilor DoD”, a spus Taiclet.

Cu toate acestea, Lockheed nu se așteaptă ca pachetul complet de actualizare tehnologică să fie gata în următoarele luni de zile.

Profitul net al Lockheed în al doilea trimestru, de 6,85 dolari pe acțiune, a depășit estimările LSEG de 6,46 dolari pe acțiune.

Vânzările trimestriale totale au crescut cu 8,5%, până la 18,12 miliarde de dolari, de asemenea peste cele 17,04 miliarde de dolari estimate.

”Creșterea veniturilor a fost de aproximativ 1,1 miliarde de dolari, dar previziunile au fost majorate doar cu 1,5-2,0 miliarde de dolari, sugerând că T2 a beneficiat de unele probleme de sincronizare care au schimbat modelul trimestrial așteptat pe care Lockheed l-a stabilit anterior”, se arată în nota Panmure Liberum și Agency Partners LLP.

În urmă cu trei luni, Congresul a aprobat o finanțare suplimentară de 95 de miliarde de dolari ca ajutor pentru Ucraina și Israel, ceea ce a condus la scăderea câștigurilor Lockheed.

Luptele din Ucraina și Israel au consumat cantități mari de muniție, inclusiv interceptoare de apărare aeriană Patriot fabricate de Lockheed, folosite pentru a doborî rachetele ostile care sosesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
lockheed martin
avioane
rachete