WhatsApp suportă tehnologia passkey pe iPhone

WhatsApp suportă tehnologia passkey pe iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2024

Utilizatorii care folosesc WhatsApp pe iPhone vor putea să se logheze folosind autentificarea biometrică în locul tradiționalului cod primit pe SMS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La șase luni distanță după lansarea suportului pentru passkeys pe Android, WhatsApp introduce aceeași opțiune și pe iPhone.

Odată activată, aceasta va permite utilizatorilor să se autentifice biometric în WhatsApp, folosind fie scanarea amprentei, fie recunoașterea facială, în funcție de modelul de iPhone deținut.

Google amână, pentru a treia oară deja, eliminarea cookie-urilor CITEȘTE ȘI Google amână, pentru a treia oară deja, eliminarea cookie-urilor

Această opțiunea reprezintă o alternativă mai comodă și mai sigură la confirmarea identității prin intermediul unui cod primit pe SMS.

În spatele confortului oferit de autentificarea biometrică se ascund două chei de criptare, una pe telefon și alta pe serverele WhatsApp, care sunt comparate în momentul în care utilizatorul își confirmă biometric identitatea.

Dincolo de faptul că logarea devine mai simplă pentru utilizator, această variantă este și mai sigură, neputând fi interceptată de hackeri fără acces fizic la telefon.

Suportul pentru passkeys este acum implementat de WhatsApp și va fi disponibil tuturor celor peste două miliarde de utilizatori, treptat, în următoarele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
passkey
iphone