VIDEO Google lansează un nou dispozitiv de streaming

VIDEO Google lansează un nou dispozitiv de streaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 aug 2024

După mulți ani, Google renunță la stick-ul de streaming Chromecast, pe care îl înlocuiește cu noul Google TV Streamer.

Cu TV Streamer, Google schimbă paradigma și trece de la un dispozitiv mic, care atârna de un fir conectat la televizor, cum era Chromecast, la unul care poate fi pus pe masă, lângă televizor.

Urmărește-ne și pe Google News

Dincolo de format, Google TV Streamer vine și cu un set actualizat de specificații hardware, care include un chipset și o conexiune de rețea mai rapide.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Google se pregătește să restricționeze unele extensiile pentru browser-ul Chrome CITEȘTE ȘI Google se pregătește să restricționeze unele extensiile pentru browser-ul Chrome

Conform producătorului, noul dispozitiv are un procesor cu 22% mai rapid decât ceea ce oferea Chromecast 4K. Dat fiind faptul că Chromecast 4K a fost lansat în 2020, 22% nu este, în fapt, un spor atât de mare de performanță după patru ani.

Mai notabilă este creșterea capacității memoriei RAM la 4GB și a spațiului de stocare la 32GB.

Google TV Streamer are conexiune gigabit, USB-C pentru alimentare și HDMI 2.1 care suportă conținut video 4K la 60 de cadre pe secundă și HDR10.

Telecomanda este ușor modificată, prin schimbarea ordinii unora dintre butoane. În plus, aceasta suportă funcționalitatea „find my remote”, pentru situațiile în care este rătăcită în casă.

Noul Google TV Streamer va fi disponibil din 24 septembrie și va costa 100 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
streaming
tv streaming
video