Un producător chinez necunoscut în cea mai mare parte a lumii a devenit primul care vinde un model funcțional de smartphone cu ecran flexibil.
Compania chinezească Royole s-a ocupat până acum cu dezvoltarea componentelor pentru alți producători, când s-a hotărât că are tot ce-i trebuie pentru a construi un smartphone pliabil și să intre totodată în istorie ca prima care reușește această performanță.
FlexPai este dispozitiv care se împachetează asemenea unei cărți transformându-se cu ușurință din tabletă în telefon și invers.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ecranul AMOLED de 7,8 inch, cu un raport al imaginii 4:3 și rezoluție 1920 x 1440 pixeli, rămâne pe exteriorul device-ului atunci când este pliat, astfel încât poate fi folosit și în această poziție.
CITEȘTE ȘI Următorul iPhone ar urma să primească un upgrade al sistemului Face ID, iar primul iPhone cu 5G ar putea fi gata în 2020Conform producătorului, sistemul de pliere al lui FlexPai este suficient de rezistent pentru a funcționa fără probleme pentru cel puțin 200.000 de îndoiri.
Pentru a pune în valoare formatul pliabil, producătorul a dezvoltat o versiune modificată de Android 9. Printre altele, aceasta va afișa notificările pe parte pliată a ecranului, pentru a fi vizibile și când ecranul este îndoit.
La interior, FlexPai are componente de flagship, în frunte cu un chipset Snapdragon cu 8 nuclee, 6/8 memorie RAM, 128 GB / 256 GB / 512 GB spațiu de stocare și un sistem foto compus din două camere cu 20 MP / 16 MP.
Este posibil, însă, să existe și câteva dezavantaje care derivă tocmai din acest format pliabil. Pe de o parte, bateria de 3.800 mAh s-ar putea dovedi prea slabă pentru un ecran așa mare. Pe de altă parte, 320 de grame, cât cântărește acest dispozitiv, reprezintă aproape dublul unui telefon obișnuit cu ecran de 6 inch.
Pe site-ul oficial al producătorului sunt deja disponibile versiunile de 6 GB RAM cu 128 / 256 GB spațiu de stocare, care costă 1.388 euro respectiv 1.539 euro.
Smartphone-ul pliabil reprezintă următoarea frontieră pentru producătorii acestor dispozitive, cu Samsung și Huawei anunțând fiecare că vor avea un asemenea model pe piață anul viitor. Va fi interesant de văzut ce abordare va alege fiecare producător și cum vor reuși aceștia să contrabalanseze dificultățile tehnice pe care acest format le ridică.