Compania americană Imverse vrea să transforme realitatea virtuală prin crearea senzației de prezență efectivă a utilizatorului în mediul virtual.
Prima fază de dezvoltare a început înainte ca cel mai proeminent produs din domeniul virtual, casca Oculus, să existe. Au fost necesari 5 ani de cercetare și dezvoltare în cadrul Institutului Federal de Tehnologie de la Lausanne, Elveția.
Scopul este dezvoltarea unei platforme software fundamentale care să fie folosite pe viitor pentru crearea unor experiențe virtuale mult mai credibile, în care adaptarea omului să se facă mult mai ușor.
Dacă realitatea virtuală presupune vizionarea dintr-un punct nedefinit, ca un spectator care asistă din tribună la o competiție sportivă, Imverse reușește să aducă imaginea omului și a obiectelor reale în mediul virtual. De exemplu, utilizatorul își poate vedea mâinile și picioarele în VR.
CITEȘTE ȘI Apple a vândut mai puține iPhone-uri, dar a câștigat mai mulți baniPrima experiență a noii tehnologii este oferită prin intermediul Elastic Time, o aplicație în care utilizatorul se joacă o gaură neagră, asistând la efectele pe care gravitația acesteia o exercită asupra obiectelor in jur în timp ce este mutată dintr-un loc într-altul.
Următorul proiect este LiveMaker, un fel de Photoshop pentru VR care poate fi folosit pentru crearea și editarea obiectelor din mediul virtual. Dezvoltatorul spune că un astfel de program poate fi folosit în numeroase domenii, de la industria cinematică care creează conținut pentru VR, până la crearea unor simulări matematice complexe.
Cu doar patru oameni și în ciuda faptului că până acum au primit finanțări de doar 400.000 de dolari, cei la Imverse sunt pe cale să atragă investiții de câteva milioane de dolari în cadrul unui fond de tip Series A.