VIDEO Apple va implementa funcții de AI la nivelul sistemelor de operare ale dispozitivelor sale

VIDEO Apple va implementa funcții de AI la nivelul sistemelor de operare ale dispozitivelor sale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2024

Așa cum era așteptată, Apple a prezentat, în prima zi de WWDC 2024, funcțiile de inteligență artificială de care unele dintre dispozitivele sale vor beneficia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cele mai noi dispozitive Apple vor beneficia de o integrare la nivelul sistemului de operare a inteligenței artificiale, ceea ce va face ca aceasta să fie disponibiliză într-o mulțime de situații și de aplicații.

AI-ul va putea fi apelat în Safari, Mail, Messages, Photos, Pages și alte aplicații Apple. Acesta va interacționa atât cu textul, cât și cu imaginile, existând o serie de funcții pentru generarea și prelucrarea imaginilor.

Apple a prezentat iOS 18 CITEȘTE ȘI Apple a prezentat iOS 18

Unul dintre principalii beneficiari ai infuziei de inteligență artificială va fi Siri. Asistentul digital al companiei va înțelege mai bine limbajul uman și contextul comenzilor și întrebărilor.

Acesta va ajunge să fie conștient de conținutul ecranului și să poată acționa pe baza a ceea ce este afișat. De exemplu, dacă un prieten trimite adresa fizică printr-un mesaj, Siri poate salva adresa respectivă, în dreptul contactului cu același nume din agendă.

Când nu se va descurca singur să rezolve anumite comenzi, Siri va apela la ChatGPT - Apple a oficializat astfel acordul cu OpenAI și a promis că, ulterior, va adăuga suport și pentru alte modele lingvistice.

Apple promite un nou standard și în ceea ce privește securitatea datelor folosite de inteligența artificială. O parte dintre sarcini vor fi executate direct pe dispozitiv, iar cele care au nevoie de puterea cloud-ului, vor beneficia de același nivel de securitate ca și cum nu ar părăsi device-ul - promite compania.

Din păcate, nu toate dispozitivele companiei vor beneficia de noile funcții de AI, ci doar iPhone 15 Pro și Pro Max, respectiv iPad-urile și Mac-urile cu cipuri M1 sau mai noi. Acestea vor face parte din iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia, care vor fi lansate la toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ai
iphone
ipad
mac
siri
chatgpt