Un start-up pentru tranzacții cu monede virtuale din Cluj a procesat schimburi de 100 milioane lei, de la lansarea din decembrie 2015

Un start-up pentru tranzacții cu monede virtuale din Cluj a procesat schimburi de 100 milioane lei, de la lansarea din decembrie 2015
scris 27 mar 2017

Platforma de tranzacționare de monede digitale CoinFlux din Cluj-Napoca, lansată în decembrie 2015, a depășit la mijlocul lunii martie pragul de 100 de milioane de lei tranzacționați (22 milioane euro). Valoarea a fost atinsă în urmă realizării a peste 12.000 de tranzacții de schimb cu monede bitcoin, litecoin, ether și ether classic.

Schimburile pe platforma CoinFlux se realizează atât cu lei cât și cu euro. CoinFlux susține că, în urma rezultatelor recente, a devenit cel mai mare serviciu de schimb de monede digitale din România.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania are peste 1.600 de clienți, dintre care 95% din România. Restul provin din țări ale Uniunii Europene, printre care Germania, Spania sau Belgia.

Fondatorul startup-ului este Vlad Nistor, un tânăr de 30 ani, cu 7 ani de experiență în piața financiară. Absolvent al Brunel University din Marea Britanie, Nistor a fost Manager de Portofoliu al fondurilor de pensii pilonul II de la Aegon Pensii și BCR Pensii, unde a administrat active de peste 500 milioane de euro.

O bancă din Germania a transferat din greșeală 5 miliarde de euro către alte bănci. În 2008, transfera bani către Lehman Brothers chiar când cerea falimentul CITEȘTE ȘI O bancă din Germania a transferat din greșeală 5 miliarde de euro către alte bănci. În 2008, transfera bani către Lehman Brothers chiar când cerea falimentul

“În ultimul an am observat o creștere accentuată a interesului românilor pentru monedele digitale. În primele trei luni din 2017 am avut peste 1.000 de înregistrări pe coinflux.com. Cea mai populară monedă este bitcoin, însă crește cererea și pentru platforme mai noi, cum este Ethereum. În ultimul trimestru, am înregistrat o medie de aproximativ 1.000 tranzacții lunare, dintre care 89% implică bitcoin, 9% ether și 2% litecoin și ether classic”, afirmă Nistor.

 Interesul românilor pentru monede digitale a crescut odată cu valoarea acestora. Bitcoin a început anul 2017 în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013. La începutul anului trecut, bitcoin era tranzacționată la circa 435 de dolari pe unitate.

În martie, bitcoin a atins maximul istoric, de 1.316 dolari, pe fondul speranțelor investitorilor că autoritățile americane vor aproba înființarea unui fond de investiții, tranzacționat la bursă, pentru moneda viruală. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

Prima platformă românească de tranzacționare cu bitcoin, BTCXchange, a fost înființată la începutul anului 2014, de orădeanul Horea Vușcan.

La circa un an de la lansare, BTCXchange - singura platformă românească de tranzacționare pentru  bitcoin la acel moment, și-a întrerupt activitatea, din motive de securitate, cerând utilizatorilor să își retragă toate fondurile din conturi.  Redeschisă la jumătatea  lui 2015, platforma BTCxchange a fost vândută de afaceristul orădean în toamna lui 2016.

A doua platformă românească de tranzacționare cu bitcoin, Bitcoin Romania, a intrat pe piață la jumătatea anului 2015. 

Banca Națională a României (BNR) afirmă însă că nu crede în moneda virtuală bitcoin pentru că nu este ceva palpabil, în contextul în care și Banca Centrală Europeană (BCE) are rețineri în ceea ce privește această monedă, iar banca centrală vrea să se asigure că nu existe pe piață produse riscante, care să compromită clienții și sistemul bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up
coinflux
platforma
bitcoin
monede virtuale
tranzactii
cluj
vlad nistor